ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Αυγούστου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Σουλτάνος απειλεί: Αν με κατακρίνετε για την επίθεση θα σας «πνίξω» στους μετανάστες – Απάντηση «χάδι» από την Ε.Ε.

1 min read

Παλιά μου τέχνη κόσκινο… Νέες απειλές κατά της Ε.Ε. εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τις επικρίσεις για την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, καλώντας την Ευρώπη να… συνέλθει, ειδάλλως η χώρα του θα μας μεταφέρει 3,6 εκατ. πρόσφυγες!

Ο Ερντογάν κατηγόρησε την ΕΕ ότι ουδέποτε υπήρξε ειλικρινής έναντι της Τουρκίας, στην οποία έδινε ψεύτικες υποσχέσεις από το 1963 για ένταξη στους κόλπους της.

«Σ’ αυτούς που δεν βλέπουν αυτή την εισβολή των YPG [κουρδικών πολιτοφυλακών] και του PKK και καταφέρονται κατά της κίνησης που κάνουμε για την ενότητα της Συρίας λέω: «Ευρωπαϊκή Ένωση, σύνελθε». Η επιχείρησή μας δεν είναι κίνηση κατοχής. Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους ανέφερε ότι η Ε.Ε. «δεν πληρώνει τα 3 δισ. ευρώ, που υποσχέθηκε στην Τουρκία, ενώ η χώρα του έχει ξοδέψει 40 εκατ. δολάρια χωρίς να πάρει τίποτα».

Όσον αφορά την τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι από χθες στις 4 το μεσημέρι, οπότε και ξεκίνησε, έχουν εξουδετερώσει «109 τρομοκράτες».

Μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση του κόμματός του, AKP, ο Ερντογάν εκτόξευσε βέλη και κατά της Σαουδικής Αραβίας για τις επικρίσεις της στην προκειμένη περίπτωση. «Δεν αποδεχόμαστε την κριτική γι’ αυτή την επιχείρηση. Η Σαουδική Αραβία να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Ποιος έκανε έτσι την Υεμένη. Αυτό να κοιτάξετε πρώτα. Καταστρέψατε την Υεμένη. Δεν μπορείτε να μας μιλάτε για το βήμα που κάναμε για την ενότητα της Συρίας. Ειδικά η Αίγυπτος δεν δικαιούται να ομιλεί. Σκοτώνετε τη δημοκρατία στη χώρα σας. Βάλατε τον Μόρσι, που εξελέγη με ποσοστό 52% να τον καταδικάσει δικαστήριο σε θάνατο. Ο Σίσι τον καταδίκασε…».

Τι απαντά η Ευρωπαϊκή Ένωση

«Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί ότι η προσπάθειά της για ένταξη στην ΕΕ απαιτεί την ευθυγράμμισή της με την εξωτερική πολιτική της ΕΕ», ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απορρίπτοντας για άλλη μια φορά την στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στην βόρεια Συρία.

«Για να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτείται από όλες τις υποψήφιες χώρες να ευθυγραμμίζονται με την εξωτερική πολιτική της ΕΕ (…) σε αυτό το πλαίσιο, αν η Τουρκία βλέπει σοβαρά τις φιλοδοξίες της (για ένταξη στην ΕΕ), αυτό είναι το μονοπάτι που θα πρέπει να ακολουθήσει», δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.