Ο Ρουβίκωνας πίσω από την εισβολή στον Ιερό Ναό

Newskamatero

Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας έκανε την εισβολή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Κυριακής κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία.

Σύμφωνα με ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα ήθελαν με την κίνησή τους αυτή να κάνουν σαφές στους ανθρώπους της ενορίας «ότι οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στην στέγη αστέγων, αν και οικονομικά μη ενεργοί, διαθέτουν ακόμη την ιδιότητα του ανθρώπου και δεν είναι σκουπίδια. Κανένας άνθρωπος δεν είναι σκουπίδι ούτε “ποίμνιο”».

Σημειώνεται πως η αστυνομία ερευνούσε το ενδεχόμενο η εισβολή να συνδέεται με την απομάκρυνση αστέγων από ακίνητο που είχε παραχωρηθεί στην Εκκλησία.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί περίπου 20 άτομα εισέβαλαν στον Ιερό Ναό φωνάζοντας συνθήματα όπως «υποκριτές, παπαδαριό, υποκριτές». Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν από πού προέρχονται τα άτομα αυτά, μίλησαν με τους υπεύθυνους του Ιερού Ναού, οι οποίοι κάνοντας μια υπόθεση, τούς μίλησαν για ένα κτήριο το οποίο η Εκκλησία χρησιμοποιούσε ως στέγη αστέγων.

Ειδικότερα, ανέφεραν πως στη συμβολή των οδών Στρατηγοπούλου και Βατατζή, υπάρχει ένα οίκημα ιδιώτη το οποίο είχε παραχωρηθεί στο παρελθόν στην Εκκλησία, η οποία το χρησιμοποιούσε ως στέγη αστέγων. Όμως ο χρόνος παραχώρησης τελείωσε και ο ιδιοκτήτης ζήτησε πίσω το ακίνητο. Η Εκκλησία ενημέρωσε τους ενοίκους λέγοντάς τους ότι έπρεπε να απομακρυνθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

"Πόλεμος" Κινεζικής COSCO και Αμερικανικής ONEX για τον έλεγχο των Ελληνικών ναυπηγείων

Κινέζοι και Αμερικανοί διεκδικούν  τον έλεγχο της ναυπηγικής βιομηχανίας της Ελλάδας. Συγκεκριμένα πρόκειται για την Κινεζική COSCO και την Αμερικανική ONEX. Η επίσημη πρόταση που κατέθεσε στην κυβέρνηση, στη διάρκεια της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού ομίλου ONEX Πάνος Ξενοκώστας σχετικά με την εξαγορά των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας πυροδότησε […]