ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο ρωσικός στρατός έριξε στη μάχη Προηγμένα όπλα για πρώτη φορά στην Αν.Ουκρανία: To τεθωρακισμένο BMPT προελαύνει στο Σεβεροντονέτσκ

1 min read

Ο ρωσικός στρατός έριξε στη μάχη για την κατάληψη της περιφέρειας του Ντονμπάς το τεθωρακισμένο υποστήριξης πεζικού BMPT, ένα ιδιαίτερο προηγμένο όπλο το οποίο κάνε διπλή χρήση πυροβόλων των 30 χιλιοστών και αντιαρματικών πυραύλων και από το οποίο υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο ρωσικό στρατό μόλις 50 μονάδες.

Βίντεο δείχνει για πρώτη φορά τα BMPT να εμπλέκονται σε μάχες και να καταστρέφουν οχυρωμένες θέσεις των Ουκρανών στα προάστια του Σεβεροντονέτσκ.

Αυτό καταδεικνύει ότι οι Ρώσοι είναι αποφασισμένοι να τελειώνουν μέσα στο μήνα με όλο το Ντονμπάς και να συγκεντρώσουν τη μαχητική τους ισχύ ή προς το Χάρκοβο ή προς την Οδησσό.

Χτες υπήρχαν πληροφορίες πως ο ρωσικός Στρατός και οι συμμαχικές του δυνάμεις βρίσκονταν στην είσοδο της πόλης στον “Σταθμό Λεωφορείου”.

Οι Ρώσοι δεν διαθέτουν BMPT “Terminator” σε μεγάλες ποσότητες κάτι που δείχνει την αποφασιστικότητα τους να τελειώσει άμεσα η υπόθεση Severodonetsk. Οι Ρώσοι μπαίνουν μέσα στην πόλη του Severodonetsk και ετοιμάζονται για αστικό πόλεμο .

Πάντως, οι Ουκρανοί πρέπει να έχουν σοβαρές απώλειες και η άμυνα τους να έχει δεχτεί σημαντικά πλήγματα για να αποφασίζουν οι Ρώσοι να στείλουν BMPT “Terminator”.

Μόνο η Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας και συγκεκριμένα η 90η Τεθωρακισμένη Μεραρχία διαθέτει BMPT “Τerminator”.

Το BMPT “Terminator” είναι τεθωρακισμένο όχημα μάχης (AFV), σχεδιασμένο να υποστηρίζει τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα μάχης σε αστικές περιοχές.

Το BMPT σχεδιάστηκε με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου πολέμου στην Τσετσενία όπου ρωσικές δυνάμεις απώλεσαν μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων από τις επιθέσεις εντός κατοικημένων περιοχών.

Το “Terminator” είναι είναι εξοπλισμένο με τέσσερις αντιαρματικούς πυραύλους 9M120 ΑΤΑΚΑ-Τ με μέγιστο βεληνεκές 6 χλμ, δύο τηλεχειριζόμενα πολυβόλα 30 χιλ. 2A42 με 850 βλήματα, δύο εκτοξευτές βομβίδων AG-17D ή AGS-30 30χιλ με 600 βομβίδες και ένα ομοαξονικό πολυβόλο 7,62 mm PKTM με 2000 φυσίγγια.

Από πλευράς προστασίας φέρει ενεργή θωράκιση “Relikt” στο εμπρόσθιο μέρος και τα πλαϊνά και η οποία θεωρείται ανώτερη της ενεργής θωράκισης “Kontakt-5” που χρησιμοποιείται σε παλαιότερα μοντέλα ρωσικών αρμάτων. Φέρει επίσης εκτοξευτές καπνογόνων και στις δύο πλευρές για προστασία από όπλα υπέρυθρης σκόπευσης.

Πέφτει και η Zolote – Οι Ουκρανοί χάνουν την γραμμή επαφής

Παράλληλα, τα προβλήματα των Ουκρανών φαίνεται πως έχουν πολλαπλασιαστεί. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν και στην πόλη Zolote.

Η πόλη Zolote είναι το ανατολικό προπύργιο της περιοχής Λουγκάνσκ. Bρίσκεται ανάμεσα σε Ποπάσναγια και Νίζνιε.

Οι ρωσικές και οι συμμαχικές τους δυνάμεις επιτίθενται στην Zolote από τρεις άξονες:

  • κατά μέτωπο από Pervomaisk
  • αριστερά από Ποπάσναγια και
  • δεξιά από τη Νίζνιε.

Οι Ρώσοι περικυκλώνουν την περιοχή με την Zolote να δέχεται σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Το κέντρο διοίκησης των Ουκρανών μαζί με άλλες οχυρώσεις έχουν καταστραφεί.

Ο κίνδυνος για τους Ουκρανούς δεν αφορά μόνο την πόλη Zolote η οποία είναι πλέον θέμα χρόνου να καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Όταν η πόλη περάσει υπό ρωσικό έλεγχο, οι Ουκρανοί θα έχουν απωλέσει ολόκληρη την γραμμή επαφής, Ποπάσναγια-Νίζνιε-Ζolote, με την αμυντική τους διάταξη στο συγκεκριμένο σημείο και θα υποχωρήσουν προς τα μέσα και δυτικά προς Bakhmut.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.