ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο ρωσικός στρατός έχει υπολογίσει τις συνέπειες της απόσυρσης των ΗΠΑ από τη νέα συνθήκη START

1 min read

Σύμφωνα με τον Πρέσβη της Ρωσίας στις ΗΠΑ, το μελλοντικό καθεστώς της νέας Συνθήκης Start θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών Ρωσίας-ΗΠΑ στη Βιέννη στις 22 Ιουνίου.

Η Ρωσία έχει υπολογίσει εδώ και πολύ καιρό τις συνέπειες της αποχώρησης των ΗΠΑ από τη συνθήκη New START και η αντίδρασή της θα είναι ήρεμη, δήλωσε το Σάββατο ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ.

Πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν αντιτίθεται στις τριμερείς διαβουλεύσεις για τη στρατηγική σταθερότητα με τις ΗΠΑ και την Κίνα, αλλά οι τελευταίες θα πρέπει να αποφασίσουν μόνες τους εάν θα ενταχθούν σε αυτές.

«Όσον αφορά την Κίνα, η θέση μας είναι απλή και κατανοητή – η ίδια η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας πρέπει να αποφασίσει εάν χρειάζονται τέτοιες διαβουλεύσεις ή διαπραγματεύσεις. Δεν θα αναγκάσουμε τους Κινέζους φίλους μας, δεν θα τους πιέσουμε να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για τους Αμερικανούς», είπε ο πρέσβης.

Σύμφωνα με τον Ανατόλι Αντόνοφ, το μέλλον της συνθήκης θα τεθεί μεταξύ βασικών ζητημάτων που πρόκειται να συζητηθούν κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων Ρωσίας- ΗΠΑ στη Βιέννη τη Δευτέρα.

Η Νέα Συνθήκη Start υπογράφηκε μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας το 2010 και προβλέπει μείωση του αριθμού των στρατηγικών εκτοξευτών πυρηνικών πυραύλων κατά μισό και περιορίζει επίσης τον αριθμό των αναπτυσσόμενων στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών στις 1.550. Λήγει τον Φεβρουάριο του 2021. Οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη περιγράψει τα σχέδιά τους σχετικά με τη Νέα Συνθήκη ΕΝΑΡΞΗΣ, αλλά υποστηρίζουν μια τριμερή συμφωνία ελέγχου των όπλων με τη Ρωσία και την Κίνα.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανησυχεί ότι σύντομα δεν θα υπάρξουν συμφωνίες που θα ρυθμίζουν τη διεθνή ασφάλεια.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανησυχεί για την ικανότητα της κυβέρνησης Τραμπ να τηρεί κοινές συμφωνίες, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Πηγή: Σπούτνικ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.