ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο ρωσικός «Σατανάς» στη παρουσίαση του Β.Πούτιν σημάδευε την Φλόριντα και την χειμερινή κατοικία του Ν.Τραμπ! (βίντεο)

1 min read

Η ισορροπία στο παγκόσμιο γεωπολιτικό σύστημα δείχνει να αποκαθίσταται και οι ΗΠΑ συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να είναι επιθετικές όπου θέλουν και με όποιον θέλουν μετά την παρουσίαση του «Σατανά» από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν, ένα βαλλιστικό πύραυλο ικανό να ισοπεδώσει τις αμερικανικές μεγαλουπόλεις.

Στις ΗΠΑ συνειδητοποίησαν χθες ότι σε μία από τις γραφικές απεικονίσεις στα βίντεο όπου απεικονίζεται η πιθανή τροχιά των πυραύλων, ο στόχος δεν είναι άλλος από την δυτική ακτή της Φλόριντα.

Την λεπτομέρεια αυτή την ανέδειξαν αρκετά αμερικανικά μέσα, διατυπώνοντας μάλιστα την εκτίμηση ότι η επιλογή αυτού του «πιθανού στόχου» δεν ήταν καθόλου τυχαία γιατί  στην συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται το πολυαγαπημένο Μαρ-Α-Λάγκο του Τραμπ, ή αλλιώς ο «χειμερινός Λευκός Οίκος».

Θεωρείται λοιπόν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην αμερικανική ηγεσία ότι «οι ημέρες που χορεύατε μόνοι σας τελείωσαν και θα πρέπει να μαζευτείτε»

Βέβαια πολλοί ισχυρίζονται ότι η απεικόνιση αυτή φτιάχτηκε το 2015 όταν ο Ν.Τραμπ δεν ήταν ακόμα πρόεδρος αλλά όπως και να έχει πρόκειται για προσομοίωση επίθεσης σε αμερικανικό έδαφος.

Η επιθετικότητα των ΗΠΑ έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και είναι εντυπωσιακό πως η Ουάσιγκτον διαμέσου των ελεγχόμενων από αυτήν δυτικών ΜΜΕ παρουσιάζει στον κόσμο μια ανάποδη ιστορία με την Ρωσία ως «κακή» και «επιθετική».

Αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι οι Αμερικανοί έχουν φτάσει μέχρι τα ρωσικά σύνορα!

«Κάθε χρήση πυρηνικού όπλου κατά της Ρωσίας ή συμμάχου της θα προκαλέσει την άμεση απάντηση της Μόσχας» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι τα ισχυρά όπλα προορίζονται για καθαρά αμυντικούς σκοπούς.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, έσπευσε αμέσως να «ψελίσει» ότι «Δεν θεωρούμε αυτή η συμπεριφορά αρμόζει σε έναν σημαντικό διεθνή παράγοντα»

«Ο πρόεδρος Πούτιν επιβεβαίωσε αυτό που η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε εδώ και καιρό. Η Ρωσία αναπτύσσει αποσταθεροποιητικά οπλικά συστήματα εδώ και 10 και πλέον χρόνια, παραβιάζοντας άμεσα τις υποχρεώσεις της που προβλέπονται από τις διεθνείς συνθήκες».

Όταν τα κάνουν οι Αμερικανοί αυτά τότε είναι καλά. Όταν οι Αμερικανοί αναπτύσσουν κορυφαία οπλικά συστήματα τότε πάλι είναι καλά. Όποιος προστατεύει τον εαυτό του εναντίον τους τότε είναι κακός. Όλα είναι ζήτημα προπαγάνδας, αλλά ο Satan 2 χθες διέλυσε πολλές αυταπάτες.

O ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες στο ρωσικό Κοινοβούλιο ότι «Μετά από σχεδόν 9 χρόνια ανάπτυξη και δοκιμών ο βαλλιστικός διηπειρωτικός πύραυλος RS-28 Sarmat (ΝΑΤΟ: SS-X-30 Satan 2) είναι πια έτοιμος για να εισέλθει στο οπλοστάσιο στην δύναμη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων».

Η ανακοίνωση και ο τόπος που έγινε είναι χαρακτηριστικός της σημασίας που δίνει η Ρωσία στο όλο πρόγραμμα ICBM από το οποίο αναμένει την αποκατάσταση της πυρηνικής της υπεροχής έναντι των ΗΠΑ, η οποία υπεροχή απωλέστηκε μετά το 1990, όχι τόσο σε επίπεδο αριθμού πυρηνικών κεφαλών ή συνολικής πυρηνικής ισχύος, όσο σε τεχνολογικό επίπεδο απέναντι στην αντιβαλλιστική ασπίδα που ανέπτυξαν οι Αμερικανοί.

Ο Ρώσος Πρόεδρος κουνώντας το δάκτυλο είπε απευθυνόμενος στις ΗΠΑ: «Αν και τους είχαμε προειδοποιήσει να μην τα αναπτύξουν αντιβαλλιστικά όπλα μας αγνόησαν. Τώρα με τους νέους πυραύλους μας θα μας ακούσουν».

Είναι ο πρώτος «έξυπνος» βαλλιστικός διηπειρωτικός πύραυλος, για την ακρίβεια φέρει «έξυπνες» κεφαλές επανεισόδου στην ατμόσφαιρα, οι οποίες δεν ακολουθούν πλέον βαλλιστική, αλλά τεθλασμένη τροχιά, τόσο καθ’ύψος, όσο και αλλαγής κατεύθυνσης προκειμένου να ξεγελούν τα αντιβαλλιστικά συστήματα. Εχει χαρακτηριστεί ως «Το όπλο της Αποκάλυψης» λόγω της τεράστιας καταστροφικής ισχύος του.

Η ανάπτυξη του πυραύλου RS-28 Sarmat ξεκίνησε το 2009 από το γραφείο σχεδιασμού βαλλιστικών πυραύλων Makeyev Rocket Design Bureau.

Στόχος των Ρώσων ήταν ο νέος βαλλιστικός πύραυλος να ενταχθεί σε υπηρεσία το 2020. Ο νέος πύραυλος θα αποτελέσει τον διάδοχο του πυραύλου R-36M2 Voevoda (SS-18 Satan) ο οποίος αναπτύχθηκε κατά την περίοδο της ΕΣΣΔ και έπρεπε να αποσυρθεί λόγω παλαιότητας.

Ο RS-28 Sarmat θα αποτελέσει τον βαρύ βαλλιστικό διηπειρωτικό πολλαπλών πυρηνικών κεφαλών πύραυλο του ρωσικού στρατηγικού οπλοστασίου.

Ο πύραυλος έχει βάρος 100 τόνους, η εμβέλεια του φτάνει τα 10.000 χλμ, μπορεί να φέρει 10-24 MIRV, 150 ΚΤ έκαστος και η μέγιστη τελική ταχύτητα του φτάνει τα 20,7 Mach, δηλαδή είναι 20,7 φορές ταχύτερος από τον ήχο

Ο φορέας μπορεί να φέρει είτε 10 βαριές πυρηνικές κεφαλές, είτε 15 ή 24 οχήματα επανεισόδου τύπου Yu-71/Yu-74 με ανεξάρτητες πυρηνικές κεφαλές και ψευδοστόχους σε απόσταση 12.000 χλμ.

Μόνο ένα βλήμα ICBM Sarmat μπορεί να καταστρέψει τις μεγαλύτερες πόλεις της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ!

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.