ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν εξοπλίζεται σαν «αστακός»: «Θα επεκτείνουμε και άλλο την αμυντική συνεργασία με τη Ρωσία»

1 min read

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν εξοπλίζεται σαν «αστακός»: «Θα επεκτείνουμε και άλλο την αμυντική συνεργασία με τη Ρωσία»

Μεγάλη έκταση παίρνει η αμυντική συνεργασία Ρωσίας Τουρκίας μετά τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν ότι αυτή θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς εκτός των S-400.

«Η Τουρκία θέλει να συνεργαστεί με τη Ρωσία και σε άλλα αμυντικά προγράμματα εκτός των πυραυλικών συστημάτων S-400», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια κοινής  συνέντευξης Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αν και Τούρκος πρόεδρος δεν έδωσε λεπτομέρειες για την συνεργασία αυτή εντούτοις Τούρκοι αναλυτές κάνουν λόγο για ια σειρά προγραμμάτων ρωσικών συστημάτων που υπηρετούν με τους τουρκικές δυνάμεις, αλλά και για συνεργασία με στόχο τις εξαγωγές.

Πιο ειδικά αναφέρεται η συνεργασία στα παρακάτω προγράμματα:

Αναβάθμιση των 18 μεταφορικών ελικοπτέρων Mil M-17 IV/IV Hip-H της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής.

Εκσυγχρονισμό των άνω των 240 ΤΟΜΠ τύπου BTR-80 της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής.

Συνεργασία με την ρωσική βιομηχανία για μια έκδοση του ρωσικού βαρέως ΤΟΜΑ Kurganets-25 καθώς ο τουρκικός Στρατός θέλει την προμήθεια ενός οχήματος των 25 με 27 τόνων.

Συνεργασία και προμήθεια των  αερομεταφερόμενων ΤΟΜΑ BMD-4.

Συνεργασία στα συστήματα στόχευσης και πρόωσης των βαλλιστικών πυραύλων της Τουρκίας BORA και των ρουκετών.

Συνέχιση της συνεργασίας στην αεράμυνα.

Συνεργασία για εξαγωγές του νέου τετραπλού εκτοξευτή αντιαρματικών πυραύλων της Aselsan ο οποίος μπορεί να βάλει και βλήματα Kornet.

Συνεργασία για προμήθεια και εξαγωγές σε αντιαρματικά συστήματα.

Αυτά είναι μερικά από τα προγράμματα στα οποία θέλει να εστιάσει η Τουρκία πάντα σε βιομηχανική συνεργασία με την Ρωσία αλλά και για εξαγωγές σε τρίτες χώρες (αραβικές κυρίως) καθώς από τις  εξαγωγές προέρχεται ένα σημαντικότατο μέρος των εσόδων  της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας η οποία παρέχει  χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι για την Ρωσία η παράδοση των συστημάτων S-400 αποτελεί θέμα προτεραιότητας ενώ ανέφερε πως η Ρωσία θα «επιταχύνει» την παράδοση των συστημάτων αυτών.

«Συζητήσαμε την υλοποίηση της συμφωνίας για την παράδοση των S-400 και αποφασίσαμε να επιταχύνουμε την παράδοση αυτών των αμυντικών συστημάτων», τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση