ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η «πυριτιδαποθήκη» της Μαραθώνος – Aπέραντο προσάναμμα με χιλιάδες κομμένα δέντρα και κλαδιά από το Μάτι – ΒΙΝΤΕΟ από drone

1 min read

Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Ξύλα, κορμοί και κλαδιά από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά το καλοκαίρι του 2018, βρίσκονται στοιβαγμένα σε μια έκταση 25 στρεμμάτων, στο ύψος της Α’ εξόδου για τον Νέο Βουτζά, σύμφωνα με το βίντεο της ομάδας Up Drones. Η υπαίθρια «πυριτιδαποθήκη της Μαραθώνος», όπως την αποκαλούν, αποτελεί ένα τεράστιο προσάναμμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Μηχανή του Χρόνου» η έκταση νοικιάστηκε από τον δήμο Ραφήνας με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών, για λογαριασμό του υπουργείου Υποδομών με σκοπό εκεί να μεταφερθεί όλη η καμμένη οργανική ύλη της πληγείσας περιοχής.Σύμφωνα με την ιστοσελίδα irafina.gr, ο δήμος Ραφήνας, μπροστά στον κίνδυνο να εκδηλωθεί μία νέα πυρκαγιά στην περιοχή, ζήτησε ένα πυροσβεστικό όχημα το οποίο βρίσκεται στο σημείο επί 24ωρου βάσεως ώστε να επέμβει άμεσα σε περίπτωση ανάγκης, όμως οι κάτοικοι ζητούν επιτακτικά την απομάκρυνση των κομμένων δέντρων.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο από drone

Δημοσίευση στα Social Media