ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Πούτιν έστειλε αντιαρματικούς πυραύλους στη Σερβία-Το Βελιγράδι γίνεται ανάχωμα της Μόσχας στην περιοχή

1 min read

Την ίδια στιγμή εφοδιάζει την σερβική επικράτεια με επιπλέον φυσικό αέριο στην χαμηλότερη τιμή σε όλη την ΕΕ

Ένα φορτίο αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων Kornet έφτασε από τη Ρωσία στη Σερβία με την μορφή δωρεάς, ανέφερε την Παρασκευή η εφημερίδα Politika.

Οι πύραυλοι παραδόθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Batainitsa του Βελιγραδίου την Πέμπτη από στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76.

Οι ρωσικοί πύραυλοι, αποτελούν την πιο σύγχρονη έκδοση  αυτού του τύπου, και θα ενισχύσουν σημαντικά τις σερβικές ένοπλες δυνάμεις.

Στις 2 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Aleksandar Vulin, κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergey Shoigu στη Μόσχα, είπε ότι η χώρα παρέλαβε παρτίδα πυραύλων Kornet.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι οι παραδόσεις των πυραύλων από τη Ρωσία στη Σερβία θα ενισχύσουν σημαντικά τη μαχητική ικανότητα των χερσαίων δυνάμεών της.

Πριν μερικούς μήνες, η Ρωσία παρέδωσε στη Σερβία 30 άρματα μάχης T-72MS και 30 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BRDM-2MS.

Από το 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2020, η Ρωσία δώρισε τέσσερα ελικόπτερα Mi-35M, έξι μαχητικά MiG-29, 10 θωρακισμένα αμφίβια αυτοκίνητα BRDM-2, τρία μεταγωγικά ελικόπτερα Mi-17V-5, καθώς και συστήματα αεράμυνας Pantsir-S1 με την μορφή  στρατιωτικο-τεχνικής βοήθειας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.