ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Ο Πορθητής βρήκε μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου» λένε στα Κατεχόμενα!

1 min read

Ο Πορθητής βρίσκεται ακόμα στην κυπριακή ΑΟΖ, σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων από την Πάφο, την ίδια στιγμή που το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του κατέστησε σαφές ότι η Τουρκία θα συνεχίζει και θα αυξήσει τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, παρά τα μέτρα της ΕΕ.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης του «ψευδοκράτους», αναμένεται σύντομα να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τις «μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου» που έχει εντοπίσει ο «Πορθητής» στην περιοχή της κυπριακή ΑΟΖ όπου βρίσκεται, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίζει ιδιαίτερα την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Τις μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου τις οποίες εντόπισε το τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ στα δυτικά της Κύπρου, επιβεβαίωσε μια «ανώτατη διπλωματική πηγή» στην τ/κ εφημερίδα Κίπρις ποστασί που το έχει κύριο θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Η εν λόγω πηγή δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για το μέγεθος της ποσότητας που εντοπίστηκε λέγοντας ότι «είναι σωστό πως κάτι βρήκε η Τουρκία, εάν γραφθεί κάτι γι’ αυτό δεν θα είναι σκάρτο».

Η Κίπρις ποστασί υπενθυμίζει ότι στο δημοσίευμα του Φιλελεύθερου είχε γραφθεί για ποσότητα 170 δις κυβικών μέτρων με την εν λόγω «ανώτατη διπλωματική πηγή» να δηλώνει στην τ/κ εφημερίδα ότι «σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, αυτό μπορεί να είναι σωστό».

Οι επίσημες δηλώσεις, πρόσθεσε η ίδια πηγή στην Κίπρις ποστασί, θα γίνουν από την ΤΡΑΟ που διεξάγει τις έρευνες και τις γεωτρήσεις. Δεν θέλησε να δώσει στοιχεία για την ποσότητα.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ / Politis

Δημοσίευση στα Social Media