ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο πόλεμος μεταφέρεται από την Ουκρανία στο διάστημα; «Νόμιμος στόχος οι δορυφόροι των ΗΠΑ και των συμμάχων τους» λέει η Ρωσία

1 min read

Ο πόλεμος μεταφέρεται από την Ουκρανία στο διάστημα;

Τη στιγμή που οι Ουκρανικές δυνάμεις παρουσιάζουν σημαντικές επιτυχίες τις τελευταίες εβδομάδες ανακαταλαμβάνοντας περιοχές που βρίσκονταν στην κατοχή του ρωσικού στρατού μετά την εισβολή που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο το Κρεμλίνο αρχίζει όπως φαίνεται να στριμώχνεται τόσο ώστε να εξαπολύει απειλές προς κάθε κατεύθυνση.

Η τελευταία ήρθε από τον Κονσταντίν Βορόντσοφ,  στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας και επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μιας ομάδας εργασίας στη Γενεύη ο Βορόντσοφ πήρε τον λόγο και σύμφωνα με την μετάφραση που επίσημη μετάφραση των λεγομένων του που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ είπε «η έμμεση εμπλοκή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις  ημι-πολιτικών υποδομών είτε το αντιλαμβάνονται όσοι ελέγχουν αυτές τις υποδομές μπορεί να γίνουν νόμιμοι στόχοι αντιποίνων. Αυτή η προκλητική χρήση πολιτικών δορυφόρων αντιβαίνει τη Συμφωνία για το Εξωτερικό Διάστημα η οποία κάνει λόγο για αποκλειστικά ειρηνική χρήση του εξωτερικού Διαστήματος και πρέπει αυτή η χρήση να καταδικαστεί από την διεθνή κοινότητα».

Το βασικό πρόβλημα της Ρωσίας είναι οι δορυφόροι του στόλου Starlink του Έλον Μασκ ο οποίος έθεσε στη διάθεση της Ουκρανικής κυβέρνησης ορισμένους από αυτούς τους δορυφόρους ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη σύνδεση τόσο των πολιτών όσο και των κυβερνητικών-στρατιωτικών υπηρεσιών. Θεωρείται δεδομένο ότι οι δορυφόροι αυτοί έχουν παίξει κρίσιμο ρόλο τόσο αρχικά στην οργάνωση της άμυνας της Ουκρανίας όσο και στη συνέχεια στις επιτυχίες που έχει στο πεδίο ο Ουκρανικός στρατός. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 15 χιλιάδες κεραίες υποδοχής του σήματος των δορυφόρων του Starlink στην Ουκρανία και περίπου 150 χιλιάδες ενεργοί χρήστες.

Naftemporiki.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.