ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο πάμπλουτος Παπαδημητρίου αποφάσισε: «Όχι» σε ευνοϊκή ρύθμιση για εγγυητές δανείων

1 min read

«Δεν σκοπεύουμε να νομοθετήσουμε επέκταση προστασίας υπέρ του εγγυητή», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Γ. Καρρά.

Όπως είπε ο αμερικανοτραφής και πάμπλουτος Παπαδημητρίου, ο καθένας μπορεί να ζητήσει ρύθμιση οφειλών ανάλογα με τις δυνατότητές του και να μπει είτε στο νόμο Κατσέλη, είτε στον εξωδικαστικό. Ο εγγυητής δεν εμποδίζεται να πετύχει τη δική του υπαγωγή εάν βρίσκεται σε ακόμα δυσμενέστερη κατάσταση όμως δεν υφίσταται καμία αναγκαιότητα επέκτασης προστασίας στους εγγυητές, ανέφερε. Η αυτοδίκαιη επέκταση θα οδηγούσε στον κίνδυνο να βρίσκεται εκτεθειμένος ο οφειλέτης και να λαμβάνει μεγαλύτερη δόση από τα δικαστήρια εάν επεκταθεί η προστασία σε εύπορους εγγυητές οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται είτε από αδιαφορία είτε από εκδικητικότητα, εξήγησε ο υπουργός Οικονομίας.

Απαντώντας ο κ. Καρράς αφού υπογράμμισε ότι ο «εγγυητής είναι συνήθως συγγενικό πρόσωπο του οφειλέτη που κάποια στιγμή καλή τη πίστει έβαλε την υπογραφή του κλείνοντας ραντεβού στα τυφλά» εξέφρασε την πλήρη απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.