ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2011 ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΤΙΣ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

1 min read

Ο οίκος ευγηρίας φέρεται να λειτουργούσε χωρίς άδεια από το 2009 ως και το τέλος του 2011.
Στον Άρειο Πάγο προσφεύγουν οι συγγενείς ηλικιωμένων που έζησαν εφιαλτικές στιγμές στο γηροκομείο του τρόμου στα Χανιά, όπου πάνω από 60 ηλικιωμένοι φέρονται να έχασαν τη ζωή τους από καρδιακή ανακοπή.

Παράλληλα, νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτές, οι υπεύθυνοι του γηροκομείου εξαπατούσαν τους ηλικιωμένους και εκμεταλλεύονταν οικονομικά, τόσο τους ίδιους, όσο και τους συγγενείς τους.

Η δικηγόρος που εκπροσωπεί ορισμένες από τις οικογένειες που έχουν καταγγείλει τη δομή υπέβαλε μάλιστα αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη μέχρι τώρα στάση της Περιφέρειας Κρήτης και της Αντιπεριφέρειας Χανίων που είναι οι αρμόδιες εποπτεύουσες αρχές για τη λειτουργία του γηροκομείου.

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικά είναι όσα εξομολογείται ο γιος ηλικιωμένου που πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς, μετά από μόλις τέσσερις μήνες φιλοξενίας στον οίκο ευγηρίας.
«Το να κακοποιείς την τρίτη ηλικία είναι σαν να κακοποιείς παιδιά. Ζητούσαν χρήματα για φάρμακα. 100, 75 και 150 ευρώ… Αλλά τότε δεν ήξερα ότι θα θεωρούσαν το βιβλιάριο του πατέρα μου και τα πλήρωνα. Το θεωρούσα φυσιολογικό. Έπρεπε να είχε κλείσει το γηροκομείο… Τέρμα», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο καταγγέλλων ζει στο εξωτερικό και αναμένεται να καταθέσει στις αρμόδιες προξενικές αρχές.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η μονάδα από το 2009 ως και το τέλος του 2011 φέρεται να λειτουργούσε χωρίς άδεια. Ακολούθως έβγαλε μία για φιλοξενία μόλις 16 ατόμων, ενώ στον τελευταίο έλεγχο εντοπίστηκαν στους χώρους του γηροκομείου 55 ηλικιωμένοι…

Στην αυτοψία επίσης που πραγματοποίησαν ελεγκτές εντόπισαν σοβαρές πολεοδομικές και υγειονομικές παραβάσεις στο γηροκομείο που παρέμενε ανοικτό, παρά το γεγονός ότι από το 2010 η τότε νομαρχία είχε διατάξει να σφραγιστεί.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.