ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο νέος “πρέσβης” της Τουρκίας στα κατεχόμενα και η στρατηγική αναγνώρισης του ψευδοκράτους

1 min read

Ο νέος τουρκικός οδικός χάρτης και τα νέα τετελεσμένα

  Η Θέση του “Φ”   

Ο ΝΕΟΣ πρέσβης της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου, ο οποίος ανέλαβε προσφάτως τα καθήκοντά του, ως εντολοδόχος του καθεστώτος Ερντογάν, καθόρισε ένα οδικό χάρτη για την υλοποίηση των σχεδιασμών της κατοχικής δύναμης. Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή και το τουρκοκυπριακό ΤΑΚ, είπε ότι «θα σπάσει πλέον η απομόνωση κατά της «τδβκ»», και «θα αρθεί και θα υλοποιηθεί και η αναγνώριση με τον καιρό». Αναφέρθηκε επί τούτου στην ομιλία Ερντογάν ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την οποία καλούσε τα κράτη να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος. Ισχυριζόμενος ότι η «τδβκ» πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει μια «νομική οντότητα» αποδεχτή ως «κράτος» σύμφωνα με τους θεμελιώδεις κανόνες του δικαίου των κρατών, ο Φεϊζίογλου υποστήριξε ότι «η αναγνώριση δεν αποτελεί προϋπόθεση για να υπάρχει κάποιο κράτος». Αυτή η αναφορά προδήλως παραπέμπει σε ένα μοντέλο τύπου Ταïβάν.

ΠΕΡΑΝ των προσπαθειών για αναγνώριση, αναβάθμιση εν πολλοίς του ψευδοκράτους, με τα βήματα που έγιναν στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών, την επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Γκάμπιας στα κατεχόμενα, υπάρχουν κι άλλες κινήσεις ενόψει. Κινήσεις και ενέργειες, που παραπέμπουν σε προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία. Πρόκειται για παράλληλες πολιτικές δράσεις, που δεν αναιρούν η μια την άλλη. Ο Μετίν Φεϊζίογλου ανέφερε πως όνειρό του είναι να έρθει και ηλεκτρισμός με καλώδια μετά το νερό που ήρθε από την Τουρκία στα κατεχόμενα. Αυτά τα έργα στηρίζουν τις διαδικασίες προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης, της προσάρτησης.

ΟΛΑ αυτά, τα οποία και προφανώς και  έχουν μια συγκεκριμένη στόχευση, συνδυάζονται και με τη δημιουργία και επιβολή τετελεσμένων. Συνδυάζονται και με την προώθηση και εφαρμογή της επεκτατικής πολιτικής της κατοχικής Τουρκίας στην Κύπρο, όπως το ζήτημα με τον πλήρη εποικισμό της περίκλειστης κατεχόμενης περιοχής της Αμμοχώστου. Εξαγγελίες που προφανώς και συνδυάζονται και με κινήσεις επί του εδάφους. Δεν είναι, δηλαδή, έπεα πτερόεντα.

ΤΑ όσα αναφέρει ο Τούρκος «πρέσβης» προφανώς και θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Πρέπει δε να σημειωθεί πως ενόψει του γεγονότος ότι δεν προέρχεται από το διπλωματικό σώμα, δεν μίλησε ιδιαίτερα με διπλωματική γλώσσα. Ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα και ανέφερε εν πολλοίς ότι είναι αυτός που έχει την εντολή να τα εφαρμόσει. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.