ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Μητσοτάκης καυχήθηκε στη Βουλή για το πρόστιμο των 100 ευρώ και ζήτησε τρίτη δόση εμβολίου στους 4 μήνες

1 min read

Σε παράλληλο σύμπαν ο πρωθυπουργός – Υποστήριξε ότι έπεισε τους πολίτες να εμβολιαστούν, βάζοντας τους το «μαχαίρι στον λαιμό»

Με θράσος που προκαλεί οργή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση «αντιμετώπισε τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος υγείας», τη στιγμή που τα νοσοκομεία βρίσκονται στο όριο της κατάρρευσης, με μειωμένο προσωπικό και πόρους.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το μέτρο που επέβαλλε για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60, με πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως σε όσους δεν πειθαρχήσουν, είναι… «συνταγματικό», τη στιγμή που ο ίδιος γνωρίζει ότι παραβίασε το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης περί μη υποχρεωτικότητας του εμβολίου, κι ενώ οι συνταγματολόγοι εξαπέλυσαν πυρά για το πρόστιμο, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματικό μέτρο.

Μάλιστα ο ίδιος καυχήθηκε ότι η επιβολή προστίμου ήταν αποτελεσματική -αν είναι δυνατόν- εκστρατεία πειθούς: «Τι άλλο θα είχατε να προτείνετε για να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα πιο αποτελεσματική αυτή την εκστρατεία πειθούς» είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση. «Αυτή μας οδήγησε στα ποσοστά που είμαστε σήμερα. 83% άνω των 60 ετών πείστηκαν. Το 17% είναι πολύ μεγάλο ποσοστό για να το αγνοήσει κανείς» συμπλήρωσε και απάντησε για την αντισυνταγματικότητα του απάνθρωπου μέτρου: «Άκουσα και κάποιους συναδέλφους να ρωτούν αν είναι συνταγματικό το μέτρο. Εξ όσων γνωρίζω, δεν εγείρει η αξιωματική αντιπολίτευση θέμα συνταγματικότητας. Ναι, η πρόβλεψη είναι απολύτως συνταγματική, το λένε και συνταγματολόγοι που δεν πρόσκεινται στο δικό μας χώρο» δήλωσε και υποστήριξε κόντρα στους επιστήμονες του δικαίου, ότι δεν υπάρχει νομικό ζήτημα: «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έχει ήδη τη σφραγίδα του ΣΤΕ. Δεν εγείρεται κανένα νομικό συνταγματικό ζήτημα».

«Ζήτησα να ανοίξει η τρίτη δόση νωρίτερα»

  • Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι έχει ήδη ζητήσει να ανοίξει νωρίτερα η τρίτη δόση για όλους, και συγκεκριμένα στους 4 μήνες:«Πρώτη η χώρα μας άνοιξε την 3η δόση σε όλους τους ενήλικους, πριν ακόμα αναγνωριστεί από την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα η σημασία της» συμπλήρωσε και πρόσθεσε  πως «έχω ζητήσει να εξεταστεί να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ 2ης και 3ης δόσης. Αν μπορούμε και το εγκρίνουν οι ειδικοί να ανοίξουμε την 3η δόση ενδεχομένως και στους 4 μήνες».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.