ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Μηταράκης έχασε… μέτρο και μέτρημα με τους πρόσφυγες

1 min read

Να υποτιμήσει τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών αποπειράθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, ισχυριζόμενος ότι «συνολικά αυτό που ονομάζουμε Προσφυγικό στη χώρα μας αφορά 80.000 με 100.000 άτομα».

Καλούμενος συγκεκριμένα να απαντήσει στην ερώτηση που του τέθηκε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι –που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα– στην ερώτηση που εδώ και πολλά χρόνια κάνουν χιλιάδες Ελληνες πολίτες «πόσους μετανάστες έχουμε στη χώρα εκτός από τα νησιά» απάντησε συγκεκριμένα πως έχουμε 33.000 σε δομές και 50.000 αναγνωρισμένους πρόσφυγες, σημειώνοντας μάλιστα πως κάποιοι από αυτούς φεύγουν από τη χώρα ενώ ακόμη χαίρουν προστασίας.

Τώρα αν βγει ο κ. Μηταράκης μια μικρή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, συνομιλήσει με κατοίκους και καταφέρει να πείσει οποιονδήποτε ότι συνολικά στη χώρα -εκτός των νησιών- έχουμε μόλις 80.000 έως 100.000 μετανάστες, θα πρέπει να αναβαθμιστεί από υπουργός σε κάτι άλλο, διότι αυτός ο αριθμός -και ακόμη μεγαλύτερος- μεταναστών πρέπει να υπάρχει μόνον εντός των ορίων του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη λοιπόν, σε μια χώρα 10.000.000, όπως η Ελλάδα, όλη αυτή η κουβέντα γίνεται για 80.000 άτομα. Προφανώς ο κ. Μηταράκης απλά δεν ήθελε να απαντήσει στο ερώτημα και έτσι αποφάσισε να μιλήσει για ένα μικρό ποσοστό του συνόλου των μεταναστών στη χώρα μας. Πρόκειται όμως για κουτοπονηριά που καλό δεν κάνει ούτε στον ίδιο, καθώς ουδείς εχέφρων άνθρωπος μπορεί να θεωρήσει ότι στην ερώτηση «πόσους μετανάστες έχουμε στη χώρα» ο αριθμός που απεικονίζει την αλήθεια είναι… πενταψήφιος.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.