ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

30 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα απαντήσει στην απαγόρευση των εξαγωγών της G7 ολοκληρώνοντας μια συμφωνία για τα σιτηρά

1 min read

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρόσθεσε ότι σε αυτή την περίπτωση, για τις χώρες της Ομάδας των Επτά θα τελειώσει «και πολλά άλλα πράγματα που χρειάζονται».

Η απαγόρευση εξαγωγής αγαθών στη Ρωσία από τις χώρες της G7, εάν εγκριθεί μια τέτοια απόφαση, θα οδηγήσει σε αντικατοπτριστικά μέτρα από τη Μόσχα και τη λήξη της συμφωνίας για τα σιτηρά, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Η ιδέα των ηλιθίων από την G7 για πλήρη απαγόρευση εξαγωγής αγαθών στη χώρα μας εξ ορισμού είναι υπέροχη γιατί συνεπάγεται επίσης μια αντιπαύση των εισαγωγών αγαθών από τη χώρα μας στις πιο ευαίσθητες κατηγορίες για την G7. Σε αυτήν την περίπτωση, η συμφωνία για τα σιτηρά θα τελειώσει για αυτούς και πολλά άλλα, στα οποία χρειάζονται», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram την Κυριακή .

Νωρίτερα , το Bloomberg ανέφερε ότι αξιωματούχοι από τις χώρες της G7 συζητούν το ενδεχόμενο «πλήρους απαγόρευσης των περισσότερων εξαγωγών» στη Ρωσία ενόψει της συνόδου κορυφής της G7 που έχει προγραμματιστεί για τις 19-21 Μαΐου στη Χιροσίμα. Ο οργανισμός σημείωσε ότι η απαγόρευση των εξαγωγών μπορεί να περιλαμβάνει ορισμένες εξαιρέσεις, οι οποίες είναι πιθανό να ισχύουν για φάρμακα, γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα.

Ένας υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της ΕΕ εξήγησε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι η ιδέα “κυκλοφορούσε εδώ και αρκετό καιρό” αλλά ότι “δεν συζητήθηκε στην υπουργική σύνοδο της G7 στην Ιαπωνία” και δεν περιλαμβάνεται στο τελικό έγγραφο της υπουργικής συνάντησης της G7

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.