Ο Μαρινάκης ζητάει από το ΣτΕ να του επιστραφεί το διαβατήριό του.

Newskamatero

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας στράφηκε εκ νέου ο Βαγγέλης Μαρινάκης προκειμένου να πάρει πίσω το διαβατήριο που του έχει αφαιρεθεί, με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτηρίζει αντισυνταγματική και παράνομη την απόφαση αυτή, ζητώντας από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο την αναστολή αλλά και την ακύρωσή της.

Επικαλούμενος τη μη επικύρωση από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά της εισαγγελικής διάταξης για την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιθυμεί να του επιστραφεί το διαβατήριο για να μπορεί να ταξιδεύει στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους και ειδικά σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπόδικος επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι «δεν μπορεί η εκτελεστική εξουσία να τον τιμωρεί» καθώς αυτό είναι έργο της δικαστικής εξουσίας, τη στιγμή που από την αρμόδια δικαστική αρχή «κρίθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος δημοσίου συμφέροντος να στερηθεί της δυνατότητας να κινείται ελευθέρα και παγκοσμίως, παρ΄ όλα αυτά στερείται αυτής της δυνατότητας, χωρίς δικαστικές εγγυήσεις και μάλιστα με επαπειλούμενη ζημιά μη αναστρέψιμη σε βάρος της διεθνούς επαγγελματικής του δραστηριότητας»

Η αίτηση ακύρωσης προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 5 Φεβρουαρίου 2019 στο Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαρία Κατραμανώφ και εισηγήτρια την πάρεδρο Χριστιάνα Μπολόφη, ενώ αναμένεται η έκδοση απόφασης από το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Πρόγνωση καιρού για αύριο Πέμπτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη στα δυτικά. Στα ανατολικά αναμένεται να εκδηλωθούν λίγες βροχές. Κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες, ενώ το βράδυ θα υπάρχει ομίχλη. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη: Αττική Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τις βραδινές ώρες […]