ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Μάντζαρης 2ος πασέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού

1 min read

Μάντζαρης

Ήταν στη μακρά λίστα των τραυματιών του Ολυμπιακού τις προηγούμενες μέρες. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης όμως όχι μόνο έπαιξε κόντρα στη Μάλαγα, όχι μόνο βοήθησε με την παρουσία του τους ερυθρόλευκους να φτάσουν στο 2/2, αλλά σημείωσε και ένα ξεχωριστό επίτευγμα.

Ο διεθνής γκαρντ με τις δύο ασίστ που μοίρασε, έφτασε τις 356 στη διοργάνωση, ξεπέρασε τον Θοδωρή Παπαλουκά (355) και έγινε ο 2ος πασέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα με αυτή τη μορφή (από το 2000). Η πρωτιά πάντως ισοδυναμεί με mission impossible αφού εκεί βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης με 908 ασίστ.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για τον Ολυμπιακό…

*Ο Κώστας Παπανικολάου κλέβοντας δύο φορές την μπάλα, έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία της ομάδας μετά τους Σπανούλη, Παπαλουκά και Μάντζαρη που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό κλεψιμάτων με την ερυθρόλευκη φανέλα στην Ευρωλίγκα.

Με την 72η εμφάνιση του στη διοργάνωση, ο Δημήτρης Αγραβάνης ξεπέρασε τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και έγινε ο 13ος παίκτης της σχετικής λίστας της ιστορίας του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα (από το 2000).

*Με τους επτά πόντους του ο Ιωάννης Παπαπέτρου έγινε ο 22ος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση. Έφτασε τους 399 και προσπέρασε τον Στράτο Περπέρογλου που τη διετία 2012-2014 είχε σημειώσει 397.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Κοινό χαρακτηριστικό του αποψινού αγώνα με αυτόν της περασμένης εβδομάδας κόντρα στους Βάσκους, ότι ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με διάθεση να «πνίξει» την αντίπαλο του με την άμυνα. Η Μπασκόνια είχε 12 πόντους στην πρώτη περίοδο την περασμένη εβδομάδα στα «2 Αοράκια» ενώ η Μάλαγα έμεινε στους 11.

*Σήμερα όμως σταμάτησε για τον Ολυμπιακό το σερί, έξι εντός έδρας αγώνων στη διοργάνωση στους οποίους έφτασε σε διψήφιο αριθμό επιθετικών ριμπάουντ. Είχε κατά σειρά στην περσινή Ευρωλίγκα 23 με τη Γαλατασαράι, 21 με τη Ρεάλ, 18, 10 και 10 στα τρία ματς με την Εφές και 16 την περασμένη εβδομάδα με την Μπασκόνια.

*Οι ερυθρόλευκοι ακόμη για πρώτη φορά μετά από έξι σερί εντός έδρας ματς στη διοργάνωση, μειονέκτησαν στα ριμπάουντ έναντι της αντιπάλου τους (27 έναντι 34). Η τελευταία φορά που έγινε αυτό, ήταν κόντρα στην Νταρουσάφακα στην περσινή σεζόν (είχε 35 έναντι 38 των Τούρκων).

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.