ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Μακρόν αιφνιδιάζει τον Ερντογάν: Ετοιμάζει επίσκεψη-”αστραπή” στο Ιρακινό Κουρδιστάν

1 min read

«Ο Μακρόν θα επισκεφθεί το Ιράκ σε δύο ημέρες, και την κουρδική περιοχή», ανέφερε ο αναλυτής Μάικλ Τάντσουμ τη Δευτέρα. 

Όλα αυτά, ενώ αναμένεται στην Α. Μεσόγειο το «κόσμημα» του γαλλικού στόλου, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το επόμενο διάστημα.

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλορένς Παρλί έχει δηλώσει πως, μετά την απολύμανση που έγινε, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στο πλοίο, το Charles de Gaulle θα είναι έτοιμο σήμερα 1η Σεπτεμβρίου να αποπλεύσει για την επόμενη αποστολή του.

Μάλιστα είχε πει πως θα είναι και η ίδια παρούσα σήμερα, στον ναύσταθμο της Τουλόν, από όπου θα αναχωρήσει η «ναυαρχίδα» του γαλλικού στόλου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε γαλλικά μέσα, «με φόντο τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις έρευνες τις Τουρκίας μέσα στις θαλάσσιες ζώνες κοντά στην Ελλάδα και την Κύπρο, μπορούμε να εικάσουμε πως το αεροναυτικός σχηματισμός γύρω από το Charles de Gaulle θα κατευθυνθεί προς εκείνη την περιοχή, όπως κάνει τακτικά εδώ και χρόνια». 

Το Charles de Gaulle έρχεται με πλήρες πολεμικό φορτίο το οποίο περιλαμβάνει πλήθος μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ, ιπτάμενα ραντάρ και στρατηγικό οπλισμό πυραύλων μέγιστης ακτίνας δράσης, αντι-υποβρυχιακό οπλοστάσιο καθώς και τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού, στόχευσης και ηλεκτρονικών παρεμβολών που έχει αναπτύξει η γαλλική πολεμική βιομηχανία με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχουν μέσα αντίμετρων στη διάθεση καμίας άλλης χώρας. 

Δημοσίευση στα Social Media