ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο κύβος ερρίφθη στο Ισραήλ: Ξεκινά η τέταρτη δόση στους άνω των 60 και στο ιατρικό προσωπικό!

1 min read

Η τέταρτη δόση θα είναι διαθέσιμη τέσσερις μήνες μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Η ειδική ομάδα του Ισραήλ για την πανδημία αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης ότι οποιοσδήποτε άνω των 60 ετών και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, μπορεί να λάβει μια τέταρτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Η τέταρτη δόση θα είναι διαθέσιμη τέσσερις μήνες μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Σε δήλωση του, ο Πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ επαίνεσε την επιτροπή για την κίνηση, η οποία είπε ότι «θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε το κύμα Όμικρον που σαρώνει τον κόσμο». Σημείωσε ακόμα ότι το Ισραήλ ήταν το πρώτο στον κόσμο που χορήγησε την τρίτη δόση και θα προηγηθεί και στην τέταρτη.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ χορηγούν ήδη μια τέταρτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα. Τον Οκτώβριο, το CDC ενημέρωσε τις οδηγίες του λέγοντας ότι τα άτομα με μέτρια ή σοβαρή ανοσοκαταστολή που λαμβάνουν τρία εμβόλια ως κύρια δόση μπορούν επίσης να λάβουν μια αναμνηστική δόση, για συνολικά τέσσερις δόσεις εμβολίου.

«Κι άλλο εμβόλιο για άτομα άνω των 60 ετών και για το ιατρικό προσωπικό όλων των ηλικιών», έγραψε στο Twitter ο Υπουργός Υγείας Νίτζαν Χόροβιτς. «Αυτή είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας για την Όμικρον: Η προστασία των ενηλίκων που είναι πιο ευάλωτοι και η ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού».

Το γραφείο του Μπένετ είπε ότι η εκστρατεία για την τέταρτη δόση θα ξεκινήσει αμέσως και κάλεσε τη Διοίκηση Εσωτερικού, τους ανώτερους υγειονομικούς αξιωματούχους και όλα τα ταμεία υγείας να προετοιμαστούν γι’ αυτό.

Επιπλέον, η Ομάδα Αντιμετώπισης Πανδημίας συνέστησε να μειωθεί η περίοδος αναμονής μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης, από πέντε μήνες που είναι τώρα σε τρεις.

Επίσημη ανακοίνωση, συμπεριλαμβανομένων τυχόν πρόσθετων λεπτομερειών, αναμένεται να γίνει από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας Νάχμαν Ας τις επόμενες ημέρες.

Αυτές οι αποφάσεις έρχονται καθώς περισσότερα από 150 νέα κρούσματα της Όμικρον εντοπίστηκαν στο Ισραήλ το τελευταίο 24ωρο και τα καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού γενικά, φτάνουν σε αριθμούς ρεκόρ που δεν έχουν παρατηρηθεί από τον Οκτώβριο.

*με στοιχεία από www.jpost.com

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.