ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

O κόσμος παρακολουθεί την Ρωσία να κερδίζει την μάχη με το ΝΑΤΟ και το Βατερλώ της Ουκρανίας που αφανίζεται στο σκοτάδι

1 min read

Τι συμβαίνει στην Ουκρανία;
Ποιος κερδίζει;
Εάν διαβάσετε τον αμερικανικό τύπο ή τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, η Ουκρανία κερδίζει, το ΝΑΤΟ κερδίζει και οι ρώσοι χάνουν.
Εάν όμως είναι έτσι γιατί η Ουκρανική οικονομία έχει καταρρεύσει και η Ρωσική αντέχει;
Εάν χάνει η Ρωσία γιατί ο Zelensky καθημερινά ζητάει νέα όπλα και περισσότερα χρήματα;
Εάν χάνει η Ρωσία γιατί ακόμη το Luhansk, Donetsk, Zaporizhia και Kherson δεν έχουν απελευθερωθεί;
Εάν κερδίζει η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ… γιατί οι αμερικανοί αγωνιούν για τα οπλικά συστήματα των ρώσων;

Αν δεν περάσατε τις τελευταίες εβδομάδες κρυμμένοι σε κάποια σπηλιά, πιθανότατα έχετε ακούσει ότι υπάρχει κίνδυνος πυρηνικής κρίσης εξαιτίας του «πυρηνικού εκβιασμού του Putin».
Για την Δύση ο Putin είναι η προσωποποίηση του κακού.
Ωστόσο όλα αυτά είναι μέρος μιας απελπισμένης προσπάθειας να αντισταθμιστεί η αποτυχία του αφηγήματος, ότι η Ρωσία είναι το κακό που πρέπει να τιμωρηθεί.
Το πρόβλημα για τη συλλογική Δύση είναι το εξής: το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αυτό το θέατρο, αρνήθηκε τις κυρώσεις Κίνα και Ινδία είτε είναι υποστηρικτικές είτε ουδέτερες στο θέμα.

Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, παρακολουθεί προσεκτικά τη Ρωσία να καταστρέφει συστηματικά τον στρατό του ΝΑΤΟ και μαζί και τον ουκρανικό στρατό, που εξοπλίζεται από το ΝΑΤΟ, οργανώνεται από το ΝΑΤΟ, συντονίζεται και διοικείται από το ΝΑΤΟ… κατανοώντας πολύ καλά ότι αυτό που εκτυλίσσεται είναι το Βατερλώ των ΗΠΑ.

Ορισμένες χώρες (για παράδειγμα η Σαουδική Αραβία) είναι τόσο σίγουρες για το αποτέλεσμα που ήδη αρνούνται να υπακούσουν στις επιταγές των ΗΠΑ.
Για να διορθώσουν αυτό το πρόβλημα, οι κατασκευαστές ψεύτικων αφηγημάτων στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες αποφάσισαν να παίξουν το χαρτί των πυρηνικών και να κατηγορήσουν τη Ρωσία για πυρηνικό εκβιασμό.
Εν τω μεταξύ, το μόνο που έκανε η Ρωσία είναι να αποδεκατίσει τον ουκρανικό στρατό, στη συνέχεια να δεχτεί τέσσερις πρώην ουκρανικές περιοχές στη Ρωσική Ομοσπονδία με βάση τοπικά δημοψηφίσματα που παρακολούθησαν στενά πλήθος διεθνών παρατηρητών και στη συνέχεια να ανακοινώνει ότι θα υπερασπιστεί, περιοχές κατά των ξένων επιθέσεων με όλα τα απαραίτητα μέσα.
Στο αμυντικό – πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας περιλαμβάνει τους όρους χρήσης πυρηνικών….

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ δεν έχουν τέτοιες προϋποθέσεις στο πυρηνικό δόγμα τους, έχουν χρησιμοποιήσει στην πραγματικότητα πυρηνικά όπλα εναντίον αμάχων (στην Ιαπωνία) και ονειρευόντουσαν για δεκαετίες να αναπτύξουν μια πυρηνική ικανότητα του λεγόμενου πρώτου χτυπήματος που δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί.
Εάν κάποια χώρα πρέπει να κριθεί ως πυρηνική απειλή, είναι οι ΗΠΑ, όχι η Ρωσία… αλλά ούτε οι ΗΠΑ αποτελούν πλέον μεγάλη πυρηνική απειλή.
Ο Putin μετά βίας το υπαινίχθηκε, αλλά ένας απλός υπαινιγμός ήταν αρκετός για να εξοργίσει το κατεστημένο της εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, του οποίου ο χειρότερος εχθρός είναι η ίδια η πραγματικότητα.
Ο Putin επεσήμανε ότι η Ρωσία διαθέτει ορισμένα όπλα στο πυρηνικό της αποτρεπτικό οπλοστάσιο που είναι ανώτερα από αυτά της Δύσης.

Αυτά τα νέα όπλα, εγγυώνται ότι οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση στη Ρωσία θα ήταν μια κίνηση αυτοκτονίας.
Δηλαδή, η Δύση δεν έχει τρόπο να καταστρέψει αξιόπιστα τη Ρωσία (είναι πολύ μεγάλη και ο πυρήνας είναι πολύ καλά αμυνόμενος με συστήματα εναέριας και διαστημικής άμυνας) ενώ η Ρωσία μπορεί αξιόπιστα να καταστρέψει τη Δύση (η οποία δεν είναι και τόσο καλά αμυνόμενη) αλλά δεν θα το κάνει αν δεν επιτεθεί πρώτα η Δύση.
Σε αντίθεση με την παλιά Σοβιετική εποχή, η Ρωσία δεν έχει ιεραποστολικό ζήλο, να κάθεται και να βλέπει τη Δύση να λιμοκτονεί (λόγω έλλειψης ρωσικών λιπασμάτων) ή να βρίσκεται στο σκοτάδι (λόγω έλλειψης ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου).
Το μόνο που θέλει να κάνει είναι να συγκεντρώσει τα κομμάτια του κατεστραμμένου σοβιετικού κόσμου και όλους τους ανθρώπους και τα εδάφη που εγκατέλειψε με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.
Σε αυτή την κατάσταση, ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου είναι μηδενικός.
Ο πυρηνικός πόλεμος έχει μηδενικές πιθανότητες…

Ποιος είναι ο νικητής και ποιος ο χαμένος;

Νικάει η Ουκρανία…. σίγουρα όχι

Για την Δύση η Ουκρανία είναι νικήτρια…
Είναι νικήτρια αφού σύμφωνα με το ΔΝΤ το ΑΕΠ της μειώνεται κατά 35% το 2022.
Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 30% και δεν επιβραδύνεται.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα το 2023, το 55% των Ουκρανών θα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, με λιγότερα από 2,15 δολάρια την ημέρα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Ουκρανίας, η ανεργία έχει φτάσει το 30% και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει συντάξεις και μισθούς χωρίς άμεση εξωτερική βοήθεια.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 20% του πληθυσμού έχει εγκαταλείψει τη χώρα και ένα άλλο 33% είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι.
Επίσης σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, έχει ήδη χάσει το 40% των υποδομών ενέργειας.
Ο ουκρανικός στρατός επιστρατεύει οποιονδήποτε άνδρα ηλικίας έως 60 ετών, έχοντας ξεμείνει από εφέδρους, και οι απώλειες που υφίσταται στο μέτωπο σοκάρουν χάνουν έως 1.000 στρατιώτες την ημέρα.

Ηττάται η Ρωσία… σίγουρα όχι

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία είναι ηττημένη γιατί σύμφωνα με το Reuters το ρωσικό ρούβλι είναι το ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο. Σύμφωνα με τον Guardian, ο Putin είναι πιο ισχυρός και δημοφιλής από ποτέ στην ρωσική ιστορία.
Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσίας, η φετινή συγκομιδή σιτηρών είναι πάνω από 150 εκατομμύρια τόνοι, εκ των οποίων τα 50 εκατομμύρια προορίζονται για εξαγωγή, καθιστώντας τη Ρωσία τον μεγαλύτερο εξαγωγέα σιτηρών στον κόσμο.
Σύμφωνα με τον Economist, η Ρωσία βγαίνει από την ύφεση όπως ακριβώς η Δύση εισέρχεται σε ύφεση και σύμφωνα με την Goldman Sachs ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας στη Ρωσία είναι πλέον υψηλότερος από ότι στη Δύση.
Η Ρωσία μόλις ολοκλήρωσε την στράτευση 300 χιλιάδων στρατιωτών ή 1%, των εκπαιδευμένων και έμπειρων εφέδρων της, οι οποίοι τώρα ασκούνται με τις πιο πρόσφατες τεχνικές μάχης του ΝΑΤΟ πριν σταλούν στο ουκρανικό μέτωπο.

Αλλά ας μην αφήσουμε τα γεγονότα να εμποδίσουν την κυρίαρχη αφήγηση:

Η Ουκρανία πρέπει να κερδίζει και η Ρωσία πρέπει να χάσει… με βάση το επίσημο αφήγημα της Δύσης…

Ο λόγος για όλη αυτή την ταραχώδη προπαγάνδα είναι ότι η συλλογική Δύση δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα επιβιώσει πολιτικά ή οικονομικά εάν η Ρωσία δεν γονατίσει και δεν συμφωνήσει να ανταλλάξει την ενέργεια και τους ορυκτούς πόρους της.
Η κατάσταση είναι τρομερή:
Οι ΗΠΑ μειώνουν το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου τους με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, αλλά αντιμετωπίζουν έλλειψη καυσίμου ντίζελ και πεισματικά υψηλές τιμές βενζίνης.
Έχουν οι ΗΠΑ ένα τεράστιο χρέος και πληθωρισμό, ήδη πάνω από 10%.
Η Ευρώπη προετοιμάζεται για έναν σκληρό χειμώνα με γελοία υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας, διακοπές λειτουργίας της βιομηχανίας και τεράστια ανεργία, ενώ οι ΗΠΑ δεν είναι πολύ πίσω
Το όνειρο του υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ που θα αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο με τους αγωγούς…πεθαίνει.

Για να αποφευχθεί αυτό το σενάριο, εφαρμόστηκαν απεγνωσμένα μέτρα και όλα απέτυχαν.
Πρώτα υπήρχε το σχέδιο των κυρώσεων, αναγκάζοντας πολλές δυτικές εταιρείες να σταματήσουν να στέλνουν προϊόντα στη Ρωσία και να δραστηριοποιούνται εκεί.
Αυτό τελικά έκανε μεγάλη ζημιά στις δυτικές εταιρείες, ενώ έδωσε στη Ρωσία την δυνατότητα να κλέψει το μερίδιο αγοράς τους.
Ότι δεν μπορούσε να αντικατασταθεί με την εγχώρια παραγωγή έχει αντικατασταθεί με «παράλληλες εισαγωγές» μέσω τρίτων χωρών.

Στη συνέχεια, η Δύση (ιδιαίτερα η Ευρώπη) περιόρισε τις εισαγωγές ενέργειας με διάφορους τρόπους από την Ρωσία, όπως κυρώσεις κατά ρωσικών δεξαμενόπλοιων, απαγορεύσεις χρήσης της υπάρχουσας χωρητικότητας αγωγών μέσω της Ουκρανίας και μέσω της Πολωνίας, μέχρι ξεκάθαρα τρομοκρατικά χτυπήματα σε ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου στη Βαλτική.
Μια πλήρης απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο, και θα επιδεινώσει την κατάσταση.
Το αποτέλεσμα είναι ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να αποστέλλει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στους εταίρους της στην Ασία και στην Κίνα ειδικότερα.
Λόγω των υψηλότερων τιμών, η Ρωσία εξάγει λιγότερη ενέργεια αλλά κερδίζει περισσότερα σε συνάλλαγμα.

Και έτσι καταστρώθηκε ένα ευφυές σχέδιο για μια πυρηνική πρόκληση στην Ουκρανία.
Οι Ουκρανοί, με κάποια βοήθεια των ΗΠΑ και της Βρετανίας, επρόκειτο να πάρουν έναν παλιό βαλλιστικό πύραυλο της σοβιετικής εποχής (έναν Tochka-U), να τον γεμίσουν με πυρηνικά απόβλητα από έναν από τους πυρηνικούς σταθμούς της Ουκρανίας, να τον ανατινάξουν κάπου στην αποκλεισμένη ζώνη του Τσερνομπίλ και εν συνεχεία να κατηγορήσουν την Ρωσία ότι ενορχήστρωσε αυτή την εγκληματική πράξη.

Το βρώμικο σχέδιο αποκαλύφθηκε

Πόσο καλά πήγε το σχέδιο αυτό;
Καθόλου καλά, προφανώς!
Πρώτον, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πήραν πληροφορίες για το σχέδιο αυτό.
Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς κανένας πυρηνικός μηχανικός που σέβεται τον εαυτό του δεν θα ήταν πολύ ενθουσιασμένος για να αναλάβει την ευθύνη για μια τέτοια παρωδία.
Δεύτερον, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, υπό τις άμεσες εντολές του Putin, πραγματοποίησε τηλεφωνικές κλήσεις στους ομολόγους του σε όλο τον κόσμο, μοιράζοντας αυτά τα στοιχεία μαζί τους. Τρίτον, η Ρωσία ζήτησε συγκεκριμένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Πυρηνικής Ενέργειας να πάει και να ερευνήσει τις δύο τοποθεσίες της Ουκρανίας στις οποίες κατασκευαζόταν η παρωδία.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι πλέον οι Ουκρανοί καταστρέφουν βιαστικά τα στοιχεία και καλύπτουν τα ίχνη τους.

Εν τω μεταξύ, στον πραγματικό κόσμο των αντιπαραθέσεων των πυρηνικών υπερδυνάμεων, έλαβαν χώρα δύο ενδιαφέροντα γεγονότα.
Την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022, το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο, ένα υποβρύχιο κλάσης Οχάιο που φέρει 24 βαλλιστικούς πυραύλους Trident II, καθένας από τους οποίους φέρει 10 πυρηνικές κεφαλές, εμφανίστηκε στην Αραβική Θάλασσα.

Γιατί να το κάνουν αυτό οι Αμερικανοί;
Την ίδια στιγμή – το δεύτερο γεγονός – το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod έπλευσε πρόσφατα, προκαλώντας λίγο πανικό στο ΝΑΤΟ.
Μεταφέρει μια σειρά από τις νέες τορπίλες drones με πυρηνική ενέργεια τύπου Poseidon, συνολικά 100.
Κάθε μία από αυτές φέρει φορτίο 100 μεγατόνων.
Οι τορπίλες Poseidon έχουν σχεδόν άπειρη εμβέλεια, κινούνται με ταχύτητα περίπου 100 km/h σε βάθος 1000 μέτρων (τρεις φορές βαθύτερα από οποιοδήποτε πυρηνικό υποβρύχιο) και όταν εκραγούν κοντά σε μια υποβρύχια παράκτια κορυφογραμμή μπορούν να προκαλέσουν τσουνάμι 100 μέτρων.

«Τι χρησιμότητα έχει ο κόσμος αν δεν υπάρχει Ρωσία σε αυτόν;» (Putin)

Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι Ρώσοι δεν θα ξεκινήσουν έναν πυρηνικό πόλεμο γιατί είναι επικίνδυνος και δεν χρειάζεται να πάρουν αυτό το ρίσκο για να κερδίσουν.
Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι Αμερικάνοι δεν θα ξεκινήσουν ένα πυρηνικό πόλεμο γιατί θα ήταν αυτοκτονία.
Όσον αφορά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης λειτουργούν σαν πόρνες που προσπαθούν να ικανοποιήσουν τον νταβατζή τους…σπέρνουν τον πανικό σκόπιμα… και δόλια.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.