ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

O Κoρωνοϊός Πλήττει τον Αμερικανικό Στόλο – καραντίνα σε δεύτερο Αεροπλανοφόρο και ναυτική βάση στην Ιαπωνία

1 min read

Μετάφραση: Μ.Στυλιανού

Ένα δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο αντιμετωπίζει πιθανή εισβολή του κορωνοϊού, μετά τον εξαναγκασμό, την περασμένη εβδομάδα, του αεροπλανοφόρου Τέοντορ Ρούζβελτ να αλλάξει γραμμή πλεύσης στην αποστολή του, στον Δυτικό Ειρηνικό, προκειμένου να αποβιβάσει το πλήρωμα των 5.000 ανδρών σε καραντίνα στην νήσο Γκουάμ λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, που τώρα ανέρχονται σε περισσότερα των 38.

Κατά το Σαββατοκύριακο το τηλεδίκτυο Φοξ Νιους, επικαλούμενο ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους, μετέδωσε ότι το αεροπλανοφόρο Ρόναλντ Ρέιγκαν έχει δυο ναύτες που πρόσφατα διαγνώστηκαν φορείς στον ιό Covid-19.

Και αυτό ενώ μια μεγάλη ναυτική βάση στην Ιαπωνία έχει κηρυχτεί σε αποκλεισμό (lockdown),μετά την επισήμανση κρουσμάτων στο εσωτερικό της. 

Η στρατιωτική εφημερίδα Stars & Stripes, η οποία επίσης ανέφερε τα δύο κρούσματα στο πλήρωμα του αεροπλανοφόρου Ρόναλντ Ρέιγκαν, την Δευτέρα  σημείωσε ότι η βάση πέρασε το Σαββατοκύριακο σε απομόνωση:

Η βάση Γιοκοσούμα μπήκε σε τρίτη μέρα  αποκλεισμού την Δευτέρα για να περιορίσει την διάδοση του ιού, ύστερα από τρία κρούσματα που ανακοινώθηκαν, μετά από εξετάσεις, την περασμένη εβδομάδα. Ο διοικητής της βάσης, πλοίαρχος  Ριχ Τζάρετ διέταξε το μη απαραίτητο προσωπικό να μείνει στο σπίτι του  και συνέστησε στους κατοίκους να προστατευτούν όπου βρίσκονται «μέχρι νεωτέρας διαταγής».

Το αεροπλανοφόρο Ρέιγκαν είναι μόνιμα ανεπτυγμένο στα πρόσω, εκτός της αμερικανικής βάσεως στην Γιουκουσίμα. Γι’ αυτό και τα δύο κρούσματα που αναφέρθηκαν στην περίπτωσή του δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες, καθώς το ναυτικό άρχισε να εφαρμόζει μιαν πολιτική περιορισμού των αριθμό των κρουσμάτων στην δημοσίευση μόνο  των περιπτώσεων κατά κλάδους.

Αλλά το αεροπλανοφόρο Ρέιγκαν θα μπορούσε να είναι η επόμενη σε εξέλιξη καταστροφή, δοθέντος ότι το προηγούμενο του Ρούζβελτ έκανε την ηγεσία του Ναυτικού να ψάχνει απεγνωσμένα για κάποια λύση, που τελικά ήταν το δραστικό μέτρο αλλαγής πλεύσης του πολεμικού στις αμερικανικές βάσεις της Γκουάμ για να απομονώσει και να υποβάλει σε ιατρική εξέταση όλα τα 5.000 μέλη του πληρώματος. 

«Γι’ αυτήν την μαζική και απρόοπτη προσπάθεια, η ιστοσελίδα  Daily Beast  έγραψε: «Στην Γκουάμ, την Πέμπτη, μέλη του προσωπικού του Ναυτικού και της Ναυτοφυλακής έστησαν γύρω στα  140 στρατιωτικά κρεβάτι σε ένα γήπεδο μπάσκετ».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.