ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο κοροναϊός βάζει λουκέτο στην εκπαίδευση – Σε ποιες χώρες κλείνουν σχολεία

1 min read

Στη χώρα μας, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας 30 σχολείων

Η επιδημία του κοροναϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο 3.100 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας διεθνή ανησυχία για την εξέλιξή του. Και, μπορεί στην Κίνα να μειώνονται σημαντικά τα νέα κρούσματα, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλες χώρες του πλανήτη, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπισή του. Μεταξύ αυτών, είναι και το προληπτικό κλείσιμο σχολείων. 

Η Ιαπωνία ήταν από τις πρώτες χώρες που εφάρμοσε το εν λόγω μέτρο, αρχικά σε μεμονωμένες περιπτώσεις και από τη Δευτέρα 2/3 σχεδόν σε όλη την επικράτεια. Όπως αναφέρει το japantimes.co.jp, η απόφαση πάρθηκε με στόχο τον περιορισμό του ιού, ενώ πριν από τέσσερις ημέρες ο πρωθυπουργός της χώρας, Shinzo Abe, είχε προτείνει το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων ανεξαιρέτως, προκαλώντας αντιδράσεις. 

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Jean-Michel Blanquer, ανακοίνωσε ότι περίπου 120 σχολεία σε όλη την επικράτεια της χώρας έκλεισαν έπειτα από σχετική εντολή, τα περισσότερα σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό. Επιπλέον, πρόσθεσε πως δεν αποκλείεται να κλείσουν και άλλα σχολεία ενώ δήλωσε ότι έχει ζητήσει την ακύρωση όλων των σχολικών εκδρομών. 

Παράλληλα, αρκετά σχολεία έχουν κλείσει σε Γερμανία και Πολωνία, παρόλο που στην τελευταία δεν έχουν προς το παρόν καταγραφεί κρούσματα του κοροναϊού. 

Στη Μεγάλη Βρετανία, η κυβέρνηση κατάρτισε «σχέδιο μάχης» για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού, στο οποίο περιλαμβάνονται πιθανό κλείσιμο σχολείων και της εργασίας από το σπίτι. Ταυτόχρονα, σχολείο στο Δουβλίνο ανακοίνωσε πως θα κλείσει για δύο εβδομάδες, καθώς ένας από τους 400 μαθητές του βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό. Όπως αναφέρουν οι irishtimes.com, ο έφηβος είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη χώρα, τον οποίο και κόλλησε σε πρόσφατο ταξίδι του στην Ιταλία. 

Ιταλία είναι η χώρα της Ευρώπης με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού αλλά και με τους περισσότερους θανάτους. Όπως αναφέρει το Reuters, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες στις τρεις περιοχές του βορρά που πλήττονται σφόδρα από τον ιό. 

Όσον αφορά στη χώρα μας, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού. Με βάση αυτά τα δεδομένα, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας 30 σχολείων, που έχουν ομάδες μαθητών που έχουν επιστρέψει από οργανωμένες σχολικές εκδρομές από περιοχές της Ιταλίας με επιβεβαιωμένα κρούσματα ή που ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.