ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο καπνός της πυρκαγιάς στην Εύβοια μέσα από αεροπλάνο [εικόνες]

1 min read

Ο καπνός έχει σκεπάσει ένα μεγάλο μέρος του ουρανού πάνω από την Εύβοια

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή από την μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, όπως δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, έχει κατακάψει πάνω από 25 χιλιάδες στρέμματα.

Στο μεταξύ με εντολή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γ.Γ. η Υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό τη χαρτογράφηση της έκτασης που καταστράφηκε και τις ζημιές που έχουν προκληθεί από τη μεγάλη πυρκαγιά.

Η φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα δείχνει ότι η περίμετρός της, ξεπέρασε τα 11,5 χιλιόμετρα, αργά το απόγευμα της Τρίτης. Ενώ ή ίδια φωτογραφία δείχνει ότι ο καπνός από την φωτιά έχει εξαπλωθεί σε μια τεράστια έκταση.

Ανάλογη είναι και η εικόνα από τις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το πρακτορείο Eurokinissi , από την καμπίνα ενός αεροπλάνου που πετάει στην περιοχή. Ο καπνός έχει σκεπάσει ένα μεγάλο μέρος του ουρανού πάνω από την Εύβοια.

Ενα πολύ μεγάλο μέρος της Εύβοιας έχει σκεπαστεί από τον καπνό της πυρκαγιάς που συνεχίζει να κατακαίει το δάσος Natura.Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή από την φωτιά στο δάσος Natura της Εύβοιας, ενώ και η ατμόσφαιρα θα χρειαστεί αρκετές ημέρες για να καθαρίσει από τα μικροσωματίδια που μετέφερε ο αέρας ακόμα και μέχρι την Αθήνα.

Η εικόνα του καπνού που έχει σκεπάσει την Εύβοια δίνει και μια γεύση του μεγέθους της καταστροφής που προκάλεσε η πυρκαγιά στην Εύβοια.

Μοιράσου το άρθρο μέσω:

Δημοσίευση στα Social Media