ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Καιρός Την Τρίτη Με συννεφιά και τοπικές βροχές

1 min read

Ο καιρός πρόγνωση

Την Τρίτη προβλέπεται συννεφιά στα βόρεια και τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, όπου θα χιονίσει και στις αντίστοιχες ορεινές περιοχές, ενώ θα βρέξει και στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα, με πρόσκαιρες νεφώσεις, που κατά περιόδους θα δίνουν μέσα στη μέρα τοπικές βροχές. Το απόγευμα όμως, ένα κύμα βροχοπτώσεων θα επηρεάσει τα νότια της χώρας. Πρόκειται για μέτριας έντασης βροχές, που θα ενταθούν το βράδυ και θα εκδηλωθούν καταιγίδες στη νότια Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει κατά μέσο όρο 15-17 βαθμούς. Εξαίρεση περιοχές στη δυτική Μακεδονία με 10 βαθμούς και στα βορειοανατολικά της χώρας με 12 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5-7 το πρωί και 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 5-7 και στα νότια το πρωί έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και με πιθανότητα να δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία από 8-16, με δυτικούς ανέμους 5-7 μποφόρ, το απόγευμα σταδιακά θα υποχωρήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό του καιρού θα αποτελείται από ήλιο με παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 5-13, βορειοδυτικοί άνεμοι στο Θερμαϊκό 5-7 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Τετάρτη βροχές και καταιγίδες περιμένουμε στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα το πρωί και το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας οι βροχές θα είναι περιορισμένες και τοπικές, με χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη 5-7 μποφόρ και το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου.

Κλείνοντας, την Πέμπτη μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά θα ξεκινήσουν βροχές και ισχυρές καταιγίδες και θα επεκταθούν τη νύχτα στα βόρειο-βορειοδυτικά και ίσως και λίγο νοτιότερα στην Πελοπόννησο, με αξιόλογες χιονοπτώσεις στα αντίστοιχα ορεινά τμήματα. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. Ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4-6 μποφόρ, με ενίσχυση το βράδυ στο Ιόνιο κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.