ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Καιρός Για Σήμερα Σάββατο

1 min read

Το Σάββατο ο καιρός θα δείξει σημάδια σημαντικής βελτίωσης, καθώς ο ήλιος θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του και η θερμοκρασία θα ακολουθήσει μια ανοδική πορεία.

Η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό και ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Μόνο στο ανατολικό Αιγαίο το ξημέρωμα θα αναπτυχθεί τοπική συννεφιά, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά, όπως και στα βορειότερα τμήματα των Κυκλάδων είναι πιθανόν το μεσημέρι να ψιχαλίσει λίγο τοπικά.

Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και την Κρήτη, το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά, ενώ στη δυτική Ελλάδα, από την Ήπειρο και το Ιόνιο, μέχρι και τη δυτική Πελοπόννησο, υπάρχει η πιθανότητα ασθενών βροχών το μεσημέρι.

Τα όποια φαινόμενα όμως κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, αναμένεται να είναι εξασθενημένα και περιορισμένης έκτασης.

Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει την ανοδική της πορεία. Το θερμόμετρο θα φτάσει το μεσημέρι τους 34 στα δυτικά και βόρεια και 32 – 33 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Στα νησιά του Αιγαίου οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 29 – 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ασθενείς 2 – 3 μποφόρ. Στο Αιγαίο μεταβλητοί 2 – 4 και στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια από το πρωί, με ασθενείς τοπικές βροχές το μεσημέρι κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 – 31 βαθμούς και οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές μεταβλητοί 2 – 3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με αρκετό ήλιο και αραιή συννεφιά. Τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά της Χαλκιδικής είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 – 33 και στον Θερμαϊκό θα πνέει νοτιάς 2 – 3 μποφόρ.

Την Κυριακή το καλοκαίρι επιστρέφει. Θα απολαύσουμε τον ήλιο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι μεγάλα. Ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά, προβλέπονται τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες, αλλά θα είναι περιορισμένες σε έκταση.

Επανέρχεται και η ζέστη, καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, με το θερμόμετρο το μεσημέρι στους 34 – 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 30 – 33 στο Αιγαίο. Ήπιοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη 3 – 5, το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο, καθώς θα είναι αίθριος γενικά σε όλη τη χώρα. Τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά προβλέπονται τοπικές βροχές, όμως ο ήλιος γενικά θα κυριαρχήσει. Καιρικές συνθήκες φυσιολογικές και αναμενόμενες για την εποχή.

Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 35 – 36 βαθμούς, με βορειοδυτικό άνεμο 3 – 5 τοπικά και 6 μποφόρ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.