ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Καιρός Για αύριο Αναλυτικά η πρόγνωση

1 min read

Πιο βροχερό θα παραμείνει το σκηνικό για το πρώτο μισό της ημέρας, στο Αιγαίο. Όπου αναμένονται τοπικές βροχές μικρής έντασης, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη με ένταση ψιλόβροχου. Μόνο το πρωί στα Δωδεκάνησα ίσως σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες.

Στην ηπειρωτική χώρα τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα. Στα κεντρικά και βόρεια, ο ήλιος θα κυριαρχήσει, ενώ στα δυτικά και νότια θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις κατά διαστήματα, με πιθανότητα να ψιχαλίσει λίγο τοπικά στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

Το κρύο θα είναι εντονότερο την Τρίτη, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, παράλληλα με την ενίσχυση των βοριάδων. Στη βόρεια Ελλάδα οι μέγιστες θα πλησιάσουν τους 10 βαθμούς, 12-14°C στις υπόλοιπες περιοχές και μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα και στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις στα πελάγη, στο Ιόνιο 4-6 και στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 5-7 μποφόρ. Το πρωί όμως στο βορειοδυτικό κομμάτι, από το Θερμαϊκό μέχρι και την Εύβοια ο βοριάς θα φτάσει τα 8 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι και στη συνέχεια και μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-11°C, με βόρειο άνεμο 4-6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ, το απόγευμα βαθμιαία θα υποχωρήσει.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με λίγη αραιή συννεφιά το πρωί. Ωστόσο θα είναι μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα, με τη θερμοκρασία από 2-8 βαθμούς και θα φυσάει ισχυρός βοριάς στο Θερμαϊκό με ένταση 5-7 το πρωί και 8 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Τετάρτη, με εξαίρεση την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου προβλέπεται συννεφιά και ψιλόβροχο, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Το κρύο θα είναι αισθητό, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση και θα δούμε τις μέγιστες στα βόρεια να φτάνουν τους 7°C και 10-12 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη χώρα. Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν σε ισχυρές εντάσεις το πρωί μέχρι 7 μποφόρ, σταδιακά όμως μέσα στη μέρα θα υποχωρήσουν.

Τέλος, την Πέμπτη στα βόρεια και ανατολικά ο ήλιος θα κυριαρχήσει, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται συννεφιά, με τοπικές βροχές μικρής έντασης στα δυτικά, στις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς στα πελάγη 3-5 τοπικά 6 μποφόρ. Και ο νοτιάς θα μαλακώσει λίγο το κρύο, θα ανεβάσει λίγο τη θερμοκρασία, με τις μέγιστες να παραμένουν σε χειμωνιάτικα όμως επίπεδα από 10-14 βαθμούς Κελσίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.