ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

 Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Yair Lapid απείλησε το Ιράν, προειδοποιώντας την Ισλαμική Δημοκρατία ότι θα μπορούσε σύντομα να νιώσει το «μακρύ χέρι» του Ισραήλ

1 min read

Το Ισραήλ φαίνεται αποφασισμένο σε σχέση με το Ιράν

Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε σε όλα τα μέτωπα κατά της τρομοκρατίας και εναντίον εκείνων που θέλουν να μας βλάψουν, ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Yair Lapid

Στεκόμενος δίπλα σε ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Yair Lapid απείλησε το Ιράν, προειδοποιώντας την Ισλαμική Δημοκρατία ότι θα μπορούσε σύντομα να νιώσει το «μακρύ χέρι» του Ισραήλ.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, ο Lapid είπε ότι ήταν πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε εάν η πίεση που ασκεί στην κυβέρνηση Biden να ακυρώσει τις διαπραγματεύσεις για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, γνωστή ως JCPOA, λειτούργησε.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν καταφέραμε πράγματι να σταματήσουμε την πυρηνική συμφωνία, αλλά το Ισραήλ είναι προετοιμασμένο για κάθε απειλή και κάθε σενάριο», δήλωσε ο Lapid στην αεροπορική βάση Nevatim στο νότιο Ισραήλ.
“Εάν το Ιράν συνεχίσει να μας δοκιμάζει, θα ανακαλύψει το μακρύ χέρι και τις ικανότητες του Ισραήλ.
Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε σε όλα τα μέτωπα κατά της τρομοκρατίας και εναντίον εκείνων που θέλουν να μας βλάψουν”, πρόσθεσε ο Lapid.

Η αναβίωση της JCPOA

Η ισραηλινή πίεση φαίνεται να λειτουργεί καθώς η αναβίωση της JCPOA φαίνεται πλέον απίθανη αφού οι ΗΠΑ αντέδρασαν αρνητικά στην τελευταία απάντηση του Ιράν στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις και η ΕΕ είπε ότι η συμφωνία βρισκόταν σε «κίνδυνο».
Ο Lapid είπε στο βίντεο ότι ο ίδιος και ο Πρόεδρος Biden συμφώνησαν ότι οι ΗΠΑ δεν θα περιόριζαν το Ισραήλ εάν ήθελε να επιτεθεί στο Ιράν.
«Όπως ο Πρόεδρος Biden και εγώ συμφωνήσαμε, το Ισραήλ έχει πλήρη ελευθερία να ενεργεί όπως κρίνει σκόπιμο για να αποτρέψει την πιθανότητα το Ιράν να γίνει πυρηνική απειλή», είπε.
Ο Lapid είπε ότι ανησυχία του Ισραήλ είναι το Ιράν να γίνει ένα κράτος με πυρηνικά όπλα, αλλά αν αυτό ήταν αλήθεια, θα ευνοούσε την αναβίωση της JCPOA, το οποίο θέτει το μη στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν υπό αυστηρούς περιορισμούς.

www.bankingmews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.