ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

O Ιερώνυμος «νίπτει τας χείρας του» και προειδοποιεί Μητσοτάκη: «Θα εξεγερθεί ο κλήρος για τις κλειστές εκκλησίες»

1 min read

«Νίπτει τα χείρας του» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της Εκκλησίας αναφορικά με τις κλειστές εκκλησίες, μεταθέτοντας ουσιαστικά την ευθύνη για  ότι συμβεί με τις κλειστές εκκλησίες στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία  που είχαν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο τελευταίος και αδυνατώντας να καταστείλει η να περιορίσει τις αντιδράσεις μέσα στον κλήρο για τις απαγορεύσεις ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες στον πρωθυπουργό ότι: 

«Εάν συνεχίσεις να κρατάς κλειστές τις εκκλησίες θα εξεγερθεί ο κλήρος»!

Με τα λόγια του αυτά ο Αρχιεπίσκοπος ουσιαστικά επιβεβαιώνει το χθεσινό δημοσίευμα του ότι «ο επόμενος μήνας, με τις κυβερνητικές απαγορεύσεις στον εκκλησιασμό των πιστών και την ακύρωση ακόμα και του εορτασμού των Φώτων θα είναι κρίσιμες για τις σχέσεις κυβέρνησης-Ιεράς Συνόδου και απλού κλήρου.

Ειδικά ο κλήρος «σέρνει τον χορό» των αντιδράσεων και αναγκαστικά ακολουθεί η Ιερά Σύνοδος, όπου η πλειοψηφία έχει “γυρίσει” κατά της κυβέρνησης…»

Σε σχέση με την επίσημη ενημέρωση για την τηλεφωνική επικοινωνία αναφέρεται πως

“ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Στη συνομιλία που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη σημαντική βοήθεια που έχει προσφέρει τόσο ο ίδιος, όσο και η Εκκλησία, στη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ολόκληρη χώρα και συζήτησαν για το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη χρονιά.

Πηγή pronews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.