Πα. Νοέ 27th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του να μην υπογράψουν τις νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ

1 min read

Να απέχουν από την υπογραφή των νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ καλεί τα μέλη του οΙατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), τονίζοντας ότι παρόλο που ζήτησε την τροποποίηση των προϋποθέσεων για τη σύναψη των συμβάσεων οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και την αποσαφήνιση συγκεκριμένων ζητημάτων επί των νέων συμβάσεων, «ουδεμία απάντηση έλαβε», αν και η τεθείσα από τον ΕΟΠΥΥ ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι έως τις 31 Ιανουαρίου.

Ο ΙΣΑ κάνει λόγο για «κινδύνους που ελλοχεύουν» για τους γιατρούς, εάν προβούν στην υπογραφή των συμβάσεων, τις οποίες χαρακτηρίζει «απαξιωτικές» για το ιατρικό λειτούργημα.

«Το δικαίωμα του κάθε γιατρού να συνταγογραφεί είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών η όποια αντίθετη σκέψη συνιστά Casus belli!!» σημειώνει και χαρακτηρίζει «άκαιρες» τις ανακοινώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στις οποίες αναφέρεται ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει σκέψη για αποκλεισμό από το δικαίωμα συνταγογράφησης των μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών.

Περαιτέρω, επισημαίνει ότι «οι διάφοροι φορείς που προβαίνουν σε αυθαίρετες ερμηνείες αναφορικά με τη δυνατότητα των οικογενειακών γιατρών να αυξήσουν το εισόδημά τους κατά 1.600 ευρώ, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ρίχνουν νερό στον μύλο του υπουργείου Υγείας, το οποίο προσπαθεί να εγκλωβίσει τους γιατρούς με την υπογραφή των ανωτέρω συμβάσεων».

Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι η σχέση του γιατρού με τον ΕΟΠΥΥ θα αποτελεί πλέον μία «υπαλληλική σχέση», εφόσον ο γιατρός, προκειμένου να απουσιάσει ακόμα και για εκπαιδευτικούς λόγους, οφείλει να ενημερώσει και να αιτηθεί άδεια από τον ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι «η αμοιβή του γιατρού ανά ασθενή απάδει του ιατρικού λειτουργήματος (0,75ευρώ ανά ασθενή), ενώ την ίδια στιγμή καλείται να πληρώσει ο ίδιος τις ασφαλιστικές του εισφορές». Τέλος χαρακτηρίζει «απαράδεκτο τον περιορισμό του ηλικιακού ορίου των 65 ετών, ειδικά από τη στιγμή που τέτοιος περιορισμός δεν υφίσταται ούτε για πρόσληψη στο Δημόσιο».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.