ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

O George Soros είναι αδίστακτος – Τι αποκαλύπτει βιβλίο για τα έργα και ημέρες του δισεκατομμυριούχου

1 min read

Ο δισεκατομμυριούχος George Soros είναι εκείνος ο σπάνιος μεγαλομανής που όχι μόνο πιστεύει ότι είναι θεός αλλά απολαμβάνει να συμπεριφέρεται σαν τέτοιος.
«Είναι ένα είδος ασθένειας όταν θεωρείς τον εαυτό σου κάποιο είδος θεού, τον δημιουργό των πάντων, αλλά νιώθω άνετα με αυτό τώρα από τότε που άρχισα να το ζω», είχε καυχηθεί κάποτε στον The Independent .

Επικίνδυνος για την Αμερική σύμφωνα με τον Matt Palumbo

Αυτό το σύμπλεγμα θεών, σε συνδυασμό με τον καθαρό αμοραλισμό του και τις περίεργες ιδέες του για την κοινωνία, καθιστά τον 92χρονο εξαιρετικά επικίνδυνο για τις δημοκρατίες, ειδικά την Αμερική.
Η προειδοποίηση ακούγεται δυνατά και ξεκάθαρα στο πρόσφατο βιβλίο του Matt Palumbo, The Man Behind the Curtain: Inside the Secret Network of George Soros , το οποίο καταγράφει δεκαετίες οικονομικών συναλλαγών, πολιτικών επιχειρήσεων και κακόβουλων δικτύων του Soros.
Στις αρχές του βιβλίου, ο Palumbo υπογραμμίζει την ηθική του Soros, που φυτεύτηκε ίσως όταν η ουγγρική εβραϊκή οικογένειά του έλαβε χριστιανικές ταυτότητες και συνεργάστηκε με τους εισβολείς Ναζί.

Δεν είχα κανένα αίσθημα… ενοχής!

Ο έφηβος George Soros συνόδευε τον ψεύτικο νονό του, ο οποίος έκανε απογραφή περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν από εβραϊκές οικογένειες που στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Ωστόσο, λέει ότι δεν νιώθει ενοχές, μόνο αποστασιοποίηση.
«Ήμουν μόνο θεατής. το ακίνητο αφαιρούνταν. Δεν είχα κανένα ρόλο στην αφαίρεση αυτής της περιουσίας. Έτσι, δεν είχα καμία αίσθηση ενοχής», είπε σε μια συνέντευξη του 1998 στο 60 Minutes.
Παρομοίασε τις ενέργειές του τότε με το να παίζει αργότερα στις αγορές. «Με έναν αστείο τρόπο», είπε, «είναι ακριβώς όπως στις αγορές – που αν δεν ήμουν εκεί – φυσικά, δεν το έκανα – αλλά κάποιος άλλος θα το έπαιρνε ούτως ή άλλως».
Αφηγείται εκείνη την περίοδο ως «ίσως την πιο ευτυχισμένη χρονιά της ζωής μου» και «μια πολύ χαρούμενη, συναρπαστική εμπειρία».

Οι δύο ιδέες που καθοδηγούν τον Soros

Εκτός από την ύβρι και τον αμοραλισμό, δύο μεγάλες ιδέες οδηγούν τονSoros.
Έχει μια προσωπική θεωρία της «αντανακλαστικότητας» και τη φιλοσοφία του Karl Popper, του γκουρού του στο London School of Economics (LSE).
Και τα δύο έχουν ενσωματωμένες ειρωνείες.
Ενώ η «αντανακλαστικότητα» μπορεί να είναι απλώς το χόμπι ενός εκκεντρικού κερδοσκόπου, οι ιδέες του Popper, που βασίζονται στο μυαλό και τα χρήματα του Soros, θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον ελεύθερο κόσμο σε μια αναρχική-αριστερή κόλαση.

Τι είναι η ανακλαστικότητα

Με απλά λόγια, η ανακλαστικότητα λέει, ότι ο κόσμος είναι πολύ περίπλοκος, επομένως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αντιληπτικές συντομεύσεις όπως γενικεύσεις, διχοτομίες, μεταφορές και κανόνες απόφασης.
Αυτά, με τη σειρά τους, επηρεάζουν την πραγματικότητα μέσω των αλλαγών που προκαλούν στην ανθρώπινη συμπεριφορά.
Ο Soros πιστεύει ότι, με γνώμονα αυτή την ιδέα, έχει παίξει τις αγορές αναγνωρίζοντας πότε η αντίληψη και η πραγματικότητα βρίσκονται σε αρκετή διαφορά για να στοιχηματίσουν μεγάλα.
Όπως όλα τα «συστήματα» για να νικήσετε το καζίνο, αυτό είναι ταπεινότητα και ύβρις, γιατί καθιστά κάποιον απρόσβλητο στις αντιληπτικές ελλείψεις που, εξ αρχής, πλήττουν όλους.
Αλλά η θεωρητικοποίηση κάθε επιτυχημένου κερδοσκόπου κερδίζει κάποια απόλαυση, μην πειράζεις τους πληροφοριοδότες και τα δίκτυα που δεν θα αναφέρει ποτέ. Ούτε ο Soros είναι αθώος για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών .

Tι πρέπει να μας ανησυχεί

Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί είναι η εμμονή του στην υλοποίηση των ιδεών τουPopper.
Στο The Open Society and Its Enemies , ο Popper πρότεινε ότι καμία φιλοσοφία δεν κατέχει την αλήθεια, καμία κοινωνία δεν είναι ανώτερη από μια άλλη και ότι οι «κλειστοί» πολιτισμοί χτίζονται σε ταμπού και σε μια ενιαία εκδοχή της πραγματικότητας.
Σύμφωνα με τον Soros, στις «ανοιχτές» κουλτούρες, «κανείς δεν έχει το μονοπώλιο της αλήθειας, καθώς μια κοινωνία που δεν κυριαρχείται από το κράτος ή κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία, όπου οι μειονότητες και οι απόψεις των μειονοτήτων γίνονται σεβαστές».
Αυτό μπορεί να φαίνεται ιδεαλιστικό. Όμως, παραθέτοντας τον Eduardo Andino της Philanthropy Daily , ο Palumbo επισημαίνει ότι, εάν οι ομάδες πρέπει να εγκαταλείψουν την «αλήθεια τους», η ανοιχτή κοινωνία γίνεται η κυρίαρχη αλήθεια με την οποία τα μέλη της πρέπει να ζουν, χωρίς να αφήνουν ποικιλομορφία.
Δείτε πώς οι συντηρητικοί και άλλοι που αντιστέκονται στις αναρχικές παρορμήσεις της αριστεράς καταγγέλλονται ως αυταρχικοί.

Η εξήγηση

Πολλά από τα προαναφερόμενα οφείλονται στο γεγονός, ότι ο Soros χρηματοδότησε αριστερούς σκοπούς όπως η Antifa και η BLM μέσω του Open Society Foundation (OSF), της ΜΚΟ που ίδρυσε με 32 δισεκατομμύρια δολάρια για να δαπανήσει για αναστάτωση.
Είναι ο μεγαλύτερος δωρητής στην αμερικανική πολιτική, ξοδεύοντας δισεκατομμύρια σε πολιτικά έργα σε 37 χώρες μέσω άνω των 50.000 επιχορηγήσεων.
Με κοινωνιοπαθητική επιδοκιμασία, αποσταθεροποίησε και ανέτρεψε κυβερνήσεις, έσπασε νομίσματα και επιτέθηκε σε δυτικές δημοκρατίες και θεσμούς, όλα στο όνομα της ελευθερίας, των δικαιωμάτων και της ισότητας.

Ο Palumbo αποκαλεί τον Soros «ενδιάμεσο του Srodiger», αρνούμενος και καυχιούμενος για τις δραστηριότητές του.
Όταν η κυβέρνηση του Προέδρου Eduard Shevardnadze έπεσε το 2003 , ο Soros είπε ότι ήταν η βούληση του γεωργιανού λαού και δεν είχε καμία σχέση με αυτό.
Μήνες αργότερα, είπε στους New York Times : «Είμαι ενθουσιασμένος με αυτό που συνέβη στη Γεωργία και νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια που συνέβαλα σε αυτό»

Tα αρχικά σχέδια του Soros

Τα αρχικά σχέδια του Σόρος περιλάμβαναν αντικομμουνιστικές δραστηριότητες στην Πολωνία, εκδίωξη ενός λαϊκά εκλεγμένου προέδρου στην Ουκρανία και παρεμβάσεις κατά του Γκορμπατσόφ στη Ρωσία. Οι τελευταίοι αρνήθηκαν στους Ρώσους, που βγήκαν από τα 70 χρόνια κομμουνισμού, κάθε ευκαιρία οικονομικής ελευθερίας.
Ως παγκοσμιοποιητής που ταιριάζει σε όλους, βλέπει την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «την ενσάρκωση της ιδέας της ανοιχτής κοινωνίας», όπου τα ομοϊδεάτα κράτη παραδίδουν την κυριαρχία τους για το κοινό καλό.

H μεγαλύτερη αποστολή του Soros

Αλλά η μεγαλύτερη αποστολή του Soros είναι η πτώση της Αμερικής, την οποία θεωρεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια ανοιχτή κοινωνία.
Μπήκε στην αμερικανική προεδρική πολιτική το 2003, εναντιούμενος στον Τ. Bush και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
Ξεκίνησε πολλές αριστερές οργανώσεις για να επηρεάσει τον κοινωνικό ιστό της Αμερικής. Ως αφορολόγητες ομάδες, λαμβάνουν απεριόριστα κεφάλαια και τα χρησιμοποιούν για να επηρεάσουν τις εκλογές.
Χρησιμοποιώντας τα μέσα ενημέρωσης, τα πανεπιστήμια και τον Λευκό Οίκο, ο Soros μπόρεσε να προωθήσει τις ιδέες του για τον ρατσισμό. οικολογία και διατήρηση· ευημερία για τους παράνομους μετανάστες, νομιμοποίηση ναρκωτικών, ενώ προχωρά με το έγκλημα. αυτόματη εγγραφή ψηφοφόρων, ιατρικό χρέος· και περικοπή στρατιωτικών προϋπολογισμών.
Ομοίως, έχει προωθήσει σοσιαλιστικές ατζέντες, όπως η αύξηση της εξάρτησης από την κυβέρνηση, η συνδικαλιστική οργάνωση όλων των θέσεων εργασίας και η προώθηση της φυλετικής και φυλετικής ποικιλομορφίας.
Αυτό μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο από κάποιον που έκανε δισεκατομμύρια στις αγορές, αλλά είναι μια ισχυρή στρατηγική για την καταστροφή των αμερικανικών ιδανικών του ανταγωνισμού, της αξίας και της αριστείας.

Στο επίκεντρο και η ποινική δικαιοσύνη

Το 2015, ο Soros άρχισε να υποστηρίζει κρατικούς εισαγγελείς που θέλουν να διαλύσουν το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, παρουσιάζοντάς το –και την ίδια την Αμερική– ως συστημικά ρατσιστική.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιος πρέπει να «κατηγορήσει το σύστημα, όχι τον εγκληματία, που είναι το πραγματικό θύμα».
Την εποχή που η BLM μεγάλωνε, ξόδεψε εκατοντάδες εκατομμύρια για να στηρίξει υποψηφίους που ήταν κατά του « νόμου και της τάξης » , αδύναμοι στο έγκλημα, σκληροί στον έλεγχο των όπλων και αντίθετοι με την εγγύηση μετρητών.
Αφού έκανε άφθονες δωρεές στη Γερουσία και τις προεδρικές κούρσες του Οbama και διοχέτευσε χρήματα στην εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, ο Σόρος ξόδεψε ακόμη περισσότερα για να νικήσει τον D.Trump στις εκλογές του 2020.
Είπε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ότι η ατζέντα του Τrump για την Πρώτη Αμερική έρχεται σε αντίθεση με το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης.
Ενώ επέκρινε την επιρροή του μεγάλου χρήματος στην πολιτική, εισέπραξε 81 εκατομμύρια δολάρια (συμπεριλαμβανομένων 70 εκατομμυρίων δικών του) μέσω του Democracy PAC.
Χρησιμοποιώντας την πανδημία ως δικαιολογία, τα οχήματα χρηματοδότησής του προσπάθησαν να αυξήσουν την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου, διευρύνοντας τις ευκαιρίες για παραποίηση ψήφων και συγκομιδή.

Έπαιξε με τα εκλογικά αποτελέσματα

Έπαιξε με πόλεμο τα εκλογικά αποτελέσματα και, οραματιζόμενος την άρνηση ενός «δεσποτικού» Trump να εγκαταλείψει την εξουσία, ξεκίνησε το Transition Integrity Project, ένα εφεδρικό σχέδιο πολιτικής ανυπακοής και επαναστατικών διαμαρτυριών.
Διείσδυσε στην ομάδα Βiden, Harris, ακόμη και πριν αναλάβει τα καθήκοντά της συγκεντρώνοντας 20 εκατομμύρια δολάρια για ομάδες αξιωματούχων μετάβασης για να προετοιμάσουν το δίδυμο να «χτυπήσει το έδαφος» την πρώτη μέρα.

Την ίδια χρονιά, ο Soros συγκεντρώνει πάνω από 63 εκατομμύρια δολάρια για την περαιτέρω προοδευτικότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ξεκινώντας από το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης (CEU) στην πατρίδα του, την Ουγγαρία.
Έφερε επίσης σε επαφή παγκόσμιους ηγέτες και φιλελεύθερους του Χάρβαρντ για να δημιουργήσουν ένα «πολυμερές οικονομικό σύστημα όπου η Αμερική δεν είναι κυρίαρχη». Όταν ο B.Orban τον ανάγκασε να φύγει από την Ουγγαρία επειδή υποστήριξε τη μαζική επανεγκατάσταση προσφύγων στην Ευρώπη, στράφηκε στη χρηματοδότηση πανεπιστημίων στην Αμερική και σε άλλες χώρες.

Παρών και στα ΜΜΕ

Το βιβλίο του Palumbo που ερευνήθηκε σχολαστικά ανιχνεύει επίσης τον Soros στα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των σχολών δημοσιογραφίας – γι’ αυτό πιέζουν τα ζητήματα των κατοικίδιων του και κάνουν «ελέγχους δεδομένων» για να αρνηθούν το διαβόητο παρελθόν του.
Έτσι, μπορεί να διαμορφώσει αφηγήσεις και να στοχεύσει αυτούς που δεν ταιριάζουν με το παγκόσμιο όραμά του.
Καθώς προσπαθεί να διαιωνίσει την επιρροή του πέρα​​από τον τάφο, μέσω του γιου του Αlexander της δεύτερης συζύγου του S.Weber και άλλων συντρόφων, οι ελεύθερες κοινωνίες σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια μακρά μάχη.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media