ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο φόβος και ο τρόμος! Αυτοί είναι οι πυρηνικοί πύραυλοι των υπερδυνάμεων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

1 min read

Η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η Ινδία είναι οι μόνες χώρες που σήμερα είναι γνωστό ότι διαθέτουν χερσαία εκτοξευόμενα βλήματα ICBMs.

 

Το Ισραήλ έχει επίσης δοκιμάσει την ανάπτυξη βλημάτων ICBM ωστόσο διατηρεί μυστικότητα όσον αφορά το επίπεδο ανάπτυξης τους. Η Γαλλία χρησιμοποιεί μόνο βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπολύονται από υποβρύχια.

RS-24 YARS-ICBM (Σοβιετική Ένωση / Ρωσία)

Ο RS-24 Yars, γνωστός και ως RT-24 Yars, είναι ένας ρωσικός MIRV διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στις 29 Μαΐου 2007, μετά από ένα μυστικό στρατιωτικό εγχείρημα Ε&Α. Θα αντικαταστήσει τα παλαιότερα R-36 και UR-100N που έχουν χρησιμοποιηθεί για σχεδόν 50 χρόνια. Πρόκειται για μια ενισχυμένη έκδοση MIRV του Topol-M και έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τα υπάρχοντα και μελλοντικά αντιπυραυλικά συστήματα άμυνας. Δεν επηρεάζεται από επιθέσεις από τα ηλεκτρομαγνητικά αμυντικά όπλα και πιστεύεται πως μεταφέρει δολώματα (decoys) για να ξεγελά τους αντιβαλλιστικούς πυραύλους .

Dongfeng-41 DF-41Ο Dongfeng-41 DF-41 είναι ένας κινέζικος πυρηνικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος. Η ανάπτυξη του DF-41 με τεχνολογία MIRV, αναφέρθηκε ότι έρχεται ως απάντηση στην ανάπτυξη του εθνικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο υποβαθμίζει την ικανότητα πυρηνικής αποτροπής της Κίνας. Υπολογίζεται ότι μπορεί να μεταφέρει 2 έως 10 MIRV.

LGM-30G Minuteman III – ICBM (ΗΠΑ)

Το LGM-30 Minuteman είναι αμερικανικό βαλλιστικό βλήμα (ICBM) σε υπηρεσία με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Η έκδοση του LGM-30G Minuteman III είναι το μοναδικό χερσαία εκτοξευόμενο ICBM που βρίσκεται σε υπηρεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Minuteman ήταν ο πρώτος πύραυλος MIRV. Αρχικά ο συγκεκριμένος πύραυλος μετέφερε τρεις μικρές πυρηνικές κεφαλές. Σήμερα, μία μόνο κεφαλή 300-475kt από το ακυρωμένο πρόγραμμα MX εξοπλίζει κάθε βλήμα.

Agni -V

Το Agni 5 είναι ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που αναπτύχθηκε από τον Οργανισμό Έρευνας και Ανάπτυξης Άμυνας της Ινδίας. Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη των πυραύλων σειράς Agni. Αν και η αναφερόμενη εμβέλεια είναι 5.500 χιλιόμετρα, οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι έχει μέγιστη εμβέλεια 8.000 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος έχει τόσο μεγάλο βεληνεκές που φέρνει ολόκληρη την Ασία και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης εντός του πεδίου βολής της Ινδίας. Το Agni 5 είναι αναμένεται να περιλαμβάνει 2-10 MIRVs στο μέλλον.

Jericho III

Το Jericho III πιστεύεται ότι έχει ένα ωφέλιμο φορτίο 1, 000 έως 1.300 kg. Είναι δυνατόν ο πύραυλος να είναι εφοδιασμένος με μία μόνο πυρηνική κεφαλή 750kg ή με 2 έως 3 κεφαλές MIRV. Σύμφωνα με τους περισσότερους εμπειρογνώμονες, έχει μια εμβέλεια της τάξης των 4.800 έως 6.500 χλμ., αν και η έρευνα για την διάδοση πυραύλων της USAF για την Υπηρεσία Έρευνας του Κογκρέσου εκτιμα τη μέγιστη εμβέλεια στα 11.500 χλμ.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο που ακολουθεί τα φοβερά βλήματα:

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση