ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Ερντογάν ζητάει μεσολάβηση των Βρυξελλών για διμερή διάλογο με την Ελλάδα

1 min read

Για άλλη μια φορά επέλεξε να ασχοληθεί με την Ελλάδα ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, ζητώντας την μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάλογο μεταξύ των δύο κρατών σε διμερή βάση, ενώ παράλληλα συνεχίζει να συντηρεί το κλίμα έντασης με εμπρηστικές δηλώσεις που αμφισβητούν ευθέως την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.

Ειδικότερα, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου στην Τουρκία, ο Ερντογάν εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πρόοδο στις σχέσεις της Άγκυρας με τις Βρυξέλλες.

Για άλλη μια φορά, ο τούρκος ηγέτης κατηγόρησε την Ελλάδα ως τη χώρα που προκαλεί και αρνείται τον διμερή διάλογο.

«Είπαμε στην Πράγα ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Αναμένουμε (σ.σ. η Ευρωπαϊκή Ένωση) να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διάλογο σε διμερή βάση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν και υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις στα διεθνή ύδατα σε άλλες χώρες.

«Διαθέτουμε δυο σεισμογραφικά σκάφη και πέντε γεωτρύπανα και τα πλοία μας μπορούν να κάνουν γεωτρήσεις μέχρι τα 12.000 μέτρα. Κι όταν ολοκληρώσουμε τις εργασίες μας, έχουμε τη δυνατότητα και ικανότητα να κάνουμε γεωτρήσεις στα διεθνή ύδατα σε άλλες χώρες» συμπλήρωσε.

Τέλος, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει νέες κατηγορίες κατά της Ευρώπης για την πολιτική της απέναντι στη Ρωσία.

«Το άκουσα από τους ηγέτες στην τελευταία σύνοδο κορυφής της Πράγας: «Πώς θα περάσουμε αυτόν τον χειμώνα…» Όλοι συζητούν γι’ αυτό. Είπα, «δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα»» σημείωσε και κατέληξε επισημαίνοτας: «Οι ηγέτες σκέφτονταν μόνο τη στιγμή. Δυστυχώς, δεν αξιολόγησαν με κοινή λογική τις εξελίξεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

Πηγή: Anadolu, TRT

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.