ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Ερντογάν θέλει να αγοράσει ρωσικά MIG-35 – Χρυσές δουλειές κάνει η Ρωσία μετά τον πόλεμο στη Συρία

1 min read

Ο Ερντογάν θέλει να αγοράσει ρωσικά MIG-35 – Χρυσές δουλειές κάνει η Ρωσία μετά τον πόλεμο στη Συρία

Η «παρουσίαση» και η «διαφήμιση» των νέων οπλικών συστημάτων που έγινε στη Συρία φαίνεται να αποδίδει και με το παραπάνω για τη Ρωσία, καθώς η Μόσχα διαπραγματεύεται με περισσότερες από 30 χώρες για την πώληση των υπερσύγχρονων αεροσκαφών MIG-35.

Πρόκειται για συμφωνίες που θα αποφέρουν πολλά δισ. δολάρια στη ρωσική οικονομία και αφορούν ένα μόνο οπλικό σύστημα, από τα δεκάδες νέα που δοκίμασε η Μόσχα εναντίον των τζιχαντιστών και των άλλων εχθρών του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το ποσό που υπόλογίζεται ότι θα εισρεύσει στα ρωσικά ταμεία μόνο για το 2018, θα ξεπερνά τα 10 δισ. δολάρια, δίχως να υπολογίζονται τα μελλοντικά κέρδη από τις αναβαθμίσεις και τις συντηρήσεις των αεροσκαφών.

Μία από τις χώρες που διαπραγματεύονται την αγορά των αεροσκαφών, είναι και η Τουρκία, όπως ανακοινώθηκε δια στόματος του προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν από μερικές εβδομάδες.

Τα MIG-35 θεωρούνται η αιχμή της αεροναυτικής ρωσικής πολεμικής τεχνολογίας.

Έχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν ταχύτητες μεγαλύτερες των 2.700 χλμ/ώρα και να πετάξουν στα 17.500 μέτρα.

Το MIG-29, το οποίο αποτελεί τον «πρόγονο» του νέου αεροσκάφους, καθώς κατασκευάστηκε με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, είχε πωληθεί σε 25 χώρες, μεταξύ των οποίων ήταν η Ινδία, η Σερβία, το Σουδάν, η Λευκορωσία, η Αλγερία, η Συρία και το Ιράν.

Το νέο αεροσκάφος αναμένεται να πετά στους αιθέρες από το 2020, όταν η παραγωγή θα έχει ολοκληρωθεί για τη ρωσική αεροπορία.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση