ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Ερντογάν κλείνει την Πίτσος και τις βαμβακουργίες μας;

1 min read

Του Γιώργου Κράλογλου

Μπράβο πατριώτες… Ρίξαμε άλλο ένα κάστρο του καπιταλισμού. Στην Τουρκία του Ερντογάν πάει η Πίτσος. Θα την ακολουθήσουν και οι βαμβακουργίες μας;

Ας ξεδιπλώσουμε τις εξελίξεις,  στην Πίτσος και στο βαμβακουργικό, σε επίπεδο βιομηχανιών, που δεν αντέχουν άλλο και είναι έτοιμο να σκάσει. Και κάπου στο τέλος θα πούμε και ένα δύο πράγματα της δική μας δημοσιογραφικής μαρτυρίας.

Κατά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου τα προϊόντα Πίτσος που σήμερα παράγονται στο εργοστάσιο του Ρέντη θα παράγονται πλέον στην Τουρκία.

Η αποχώρηση της μονάδας παραγωγής, από την Ελλάδα, σημαίνει απώλεια θέσεων εργασίας (πάνω από 200) και μείωση εξαγωγών.  

Στην επιστολή της ΠΟΕΜ προς τον πρωθυπουργό επαναφέρεται το θέμα του συμβιβασμού με τη Siemens, το 2014, με αντάλλαγμα την επένδυση μετεγκατάστασης του εργοστασίου της BSH (Pitsos) από την περιοχή του Ρέντη στην περιοχή της Ελευσίνας.  

Και εδώ προστίθεται και η ομολογία από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη για τα (γνωστά) “αμαρτήματα” της Πολιτείας που οδήγησαν στη σημερινή απόφαση για το κλείσιμο του εργοστασίου. 

Ως κ. Γεωργιάδης μας θύμισε πως πριν 12 χρόνια η γερμανική μητρική αγόρασε ένα μεγάλο οικόπεδο στην περιοχή της Ελευσίνας με σκοπό να φτιάξει ένα μεγάλο εργοστάσιο και να μεταφέρει γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα. 

Παρά την αρχική συμφωνία της τότε Κοινότητος στην επένδυση ο μετέπειτα Δήμαρχος ακύρωσε τη συμφωνία και ανάγκασε την εταιρεία να πουλήσει το οικόπεδο και να φτιάξει τη γραμμή παραγωγής στην Πολωνία. Έκτοτε σταδιακά αποχωρεί από την Ελλάδα.  

H επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ, που είχε εγκρίνει στα τέλη της περασμένης δεκαετίας η μητρική της BSH (Πίτσος), είχε στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού εργοστασίου, με την παραγωγή 300.000 οικιακών συσκευών ετησίως. 

Φεύγοντας από την Πίτσος ας πάμε σε μια άλλη εξομολόγηση.Εξομολόγηση για την ελληνική βαμβακουργία θύμα και της εμμονής τηςΠολιτείας (όπως δείχνει από τις πράξεις της σε πολιτικό και διοικητικό επίπεδο) ότι κλωστοϋφαντουργίες,  βαμβακουργίες και άλλα συναφή…, είναι φουγάρα μιας άλλης εποχής και δεν χρειάζεται να τα συζητάμε.  

Για τη συνέχεια  Capital

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.