ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ για τα F-16, την ώρα που «ψήνεται» συνάντηση με τον Μπάιντεν!

1 min read

Το οθωμανικό παζάρι του σουλτάνου

Η Τουρκία θα μπορούσε να στραφεί προς άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, για να αποκτήσει μαχητικά αεροπλάνα, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν της δώσουν F-16, δήλωσε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Ελπίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μας σπρώξουν προς άλλες οδούς. Θέλω να πω μ’ αυτό πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι οι μόνες στον κόσμο που πωλούν μαχητικά αεροπλάνα. Η Αγγλία, η Γαλλία, η Ρωσία πωλούν επίσης. Είναι δυνατό να τα προμηθευτούμε παντού», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος

«Υπάρχουν ήδη κάποιοι που μας στέλνουν σινιάλα», πρόσθεσε με νόημα, αναφερόμενος σε χώρες που είναι εν δυνάμει προμηθευτές.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει μια «θετική προσέγγιση» σε ό,τι αφορά τα F-16, αλλά «άφησε να εννοηθεί πως οι Ρεπουμπλικάνοι (το άλλο μεγάλο, δεξιό κόμμα των ΗΠΑ) είναι κατά», υπενθύμισε ο Ερντογάν.

«Ο υπουργός μου των Εξωτερικών συνάντησε έναν αντιπρόσωπο των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλγαρία (…) ο οποίος είπε πως θα μπορούσαν να μας υποστηρίξουν», πρόσθεσε ωστόσο.

«Ψήνεται» συνάντηση

Την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν ουσιαστικά απειλεί την Ουάσιγκτον έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να κανονιστεί μια συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

«Μια συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αργότερα αυτό το μήνα είναι υπό συζήτηση», δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, ενώ στην ατζέντα βρίσκονται οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας, τα αμερικανικά όπλα και οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Συρία.

Ο Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον αργότερα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ηγέτες ήταν στα τέλη Ιουνίου στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όπου η Τουρκία ήρε το βέτο της για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη συμμαχία παρά τη σφοδρή εναντίωση της Ρωσίας στην ένταξή τους.

Στο τέλος εκείνης της συνόδου κορυφής ο Μπάιντεν είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία και πως πιστεύει πως μπορεί να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη για την πώλησή τους έγκριση του Κογκρέσου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.