ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Ερντογάν απειλεί και η Ελλάδα θωρακίζεται – «Ντύνονται» στα γαλανόλευκα οι φρεγάτες Belhara και τα Rafale

1 min read

Εντός των πυλών είναι η νέα ασυμφωνία της Ελλάδας με την Γαλλία για το εξοπλιστικό πρόγραμμα.

ο γαλλικός ναυπηγικός κολοσσός Naval Group επανήλθε με νέα πρόταση για τις φρεγάτες «Belharra» προς το Πολεμικό Ναυτικό μετά το προσωρινό «πάγωμα» του προγράμματος λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Η πρόταση των Γάλλων περιλαμβάνει πλοία «γαλλικής» διαμόρφωσης, στην τιμή των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς επιπλέον όπλα, άρα και χωρίς επανασχεδιάσεις που επιθυμεί το Π.Ν., που εκτοξεύουν το κόστος στα 3+ δισ. ευρώ, αλλά κάνουν το σκάφος κατάλληλο για τις ελληνικές επιχειρησιακές ανάγκες.

Τα πλοία που προτείνονται είναι των 16 κελιών για ισάριθμους πυραύλους Aster 30 ή 15 και χωρίς Close In Weapon System (CIWS).

Υπάρχουν, βέβαια, η πρόβλεψη και ο χώρος για την εγκατάσταση άλλων 16 κελιών, καθώς και του RAM σε δεύτερο χρόνο.

Αυτές είναι οι δύο βασικές διαφορές συγκριτικά με την προηγούμενη ελληνική διαμόρφωση των 32 βλημάτων (24 Aster 30 και 8 MdCN), καθώς και του RAM.

Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνεται πακέτο υποστήριξης για τρία χρόνια, καθώς και φόρτος βλημάτων και όπλων. Η νέα γαλλική πρόταση είναι, επίσης, πολύ πιο οικονομική με κόστος 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και πλήρες πακέτο πυρομαχικών και τεχνικής υποστήριξης.

Από εκεί και πέρα σημαντική είναι και η είδηση ότι η  Ελλάδα σκοπεύει να παραγγείλει 12 μαχητικά τύπου Rafale. Σύμφωνα με γαλλικές πηγές αυτό αποτελεί μια προσπάθεια αλλαγής των ισορροπιών σε επίπεδο αμυντικής υπεροχής στο Αιγαίο, υπέρ της Ελλάδας.

«Τα Rafale μπορούν να πλήξουν από μεγάλες αποστάσεις ασφαλείας τους εχθρικούς αεροπορικούς σχηματισμούς, να τους απομειώσει αριθμητικά και στη συνέχεια να τους αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις σε «κλειστή» εμπλοκή» σημειώνει στο Open TV, ο αναλυτής Νικόλαος Παούνης. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.