ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Εμίρης του Κατάρ ανακοίνωσε επενδύσεις στη Γερμανία- 10 δισ. ευρώ σε 5 χρόνια

1 min read

Ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπεν Χαμάντ Αλ-Θάνι ανακοίνωσε σήμερα στο Βερολίνο την πρόθεση της χώρας του να επενδύσει στη Γερμανία 10 δισεκ. ευρώ σε διάστημα πέντε ετών.

Και αυτό, καθώς επιδιώκει να αντιδράσει στην πολιτική απομόνωσής του που εφαρμόζουν οι Σαουδάραβες αντίπαλοί του.

«Ανακοινώνουμε τη βούληση του Κατάρ να επενδύσει 10 δισεκ. ευρώ στη γερμανική οικονομία αυτά τα πέντε επόμενα χρόνια», δήλωσε ο ηγέτης του Κατάρ κατά την έναρξη του οικονομικού φόρουμ Κατάρ-Γερμανίας στο Βερολίνο, παρουσία της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Οι επενδύσεις αυτές θα αφορούν τους τομείς του αυτοκινήτου, της τεχνολογίας και των τραπεζών, τους μεγάλους παραδοσιακούς πυλώνες της γερμανικής οικονομίας. Ο εμίρης δεν έκανε γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Ωστόσο σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Hantelsblatt, το Κατάρ ενδιαφέρεται πολύ για το πυκνό δίκτυο των μικρών και μεσαίων γερμανικών επιχειρήσεων, πνεύμονα της γερμανικής οικονομίας.

Το εμιράτο είναι ήδη ένας μέτοχος που έχει μεγάλη παρουσία στο γερμανικό Χρηματιστήριο, μέσω των συμμετοχών του σε ομίλους όπως η Siemens, η Volkswagen ή η Deutsche Bank.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.