ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο διηπειρωτικός πύραυλος Sarmat μπαίνει το 2022 στην οπλική «φαρέτρα» της Ρωσίας

1 min read

Εντός του 2022 θα γίνει η ένταξη του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmart στο οπλοστάσιο των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας.

Μέσα στο έτος 2022 αναμένεται να εισέλθει και επισήμως στο οπλοστάσιο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat.

Αν και τον Φεβρουάριο ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξέι Κριβορούτσκο είχε δηλώσει πως ο Sarmat θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον στρατό της χώρας το 2021, ο διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας (SMF) Σεργκέι Καρακάγιεφ διευκρίνισε πως ο πύραυλος θα εισέλθει σε υπηρεσία μέσα στο 2022.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Krasnaya Zvezda» ο Καρακάγιεφ «προς το παρόν, οι βιομηχανικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να προετοιμάζονται για κρατικές δοκιμαστικές πτήσεις του πυραυλικού συστήματος Sarmat. Ήδη σήμερα, έχουν ξεκινήσει εργασίες στον σχηματισμό πυραύλων Uzhur για την προετοιμασία της μεραρχίας για επανεξοπλισμό. Η ημερομηνία για έναρξη υπηρεσίας έχει προγραμματιστεί για το 2022», αναφερόμενος στην επικείμενη γιορτή της Ημέρας SMF στις 17 Δεκεμβρίου.

Σπούτνικ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.