ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Βαρθολομαίος… ευχαρίστησε τον Ερντογάν! “Σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω”

1 min read

Λίγες μόνον ημέρες μετά την πρόκληση της Τουρκίας να μετατρέψει τον Ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο Βαρθολομαίος έσπευσε να ευχαριστήσει τον “Σουλτάνο” (ή μήπως νέο “χαλίφη” των μωαμεθανών;) Ερντογάν.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και την τουρκική προεδρία, ο Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που επέδειξε ο Πρόεδρος Ερντογάν για τις εργασίες αποκατάστασης της Μονής της Παναγίας Σουμέλα στην Τραπεζούντα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έσπευσε να ευχαριστήσει τηλεφωνικώς τον Ερντογάν για την επαναλειτουργία της Μονής μετά τις εργασίες αποκατάστασης, μόνο που στην Μονή δεν πρόκειται να τελεστεί Λειτουργία στην Μεγάλη Εορτή της 15ης Αυγούστου!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

«Δε θα πραγματοποιηθεί εφέτος η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή Παναγίας Σουμελά Τραπεζούντος

Διά τοῦ παρόντος ἀνακοινοῦται ὅτι, λόγῳ τῆς συνεχιζομένης πανδημίας τοῦ νέου κορωνοϊοῦ, δέν ἐπετράπη ὑπό τῶν ἁρμοδίων Τουρκικῶν Ἀρχῶν ἡ τέλεσις τῆς Θείας Λειτουργίας ἐν τῇ Ἱερᾷ Μονῇ Παναγίας Σουμελᾶ Τραπεζοῦντος, τήν 15ην προσεχοῦς μηνός Αὐγούστου.

Τοῦτο φέρον εἰς γνῶσιν τῶν ἐνδιαφερομένων τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον, ἐπικαλεῖται ἐπ᾿ αὐτούς καί ἐπί πάντας τήν χάριν καί τήν ἄμαχον προστασίαν τῆς Παναγίας τῆς Σουμελιώτισσας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.