ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Μπάιντεν δίνει τεράστιο εξοπλιστικό πακέτο σε Τουρκία: 120 F-16V και εκατοντάδες κατευθυνόμενους πυραύλους και πυρομαχικά

1 min read

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζεται να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για την πώληση νέων μαχητικών 40 F-16 στην Τουρκία αξίας 20 δισ. δολαρίων και ταυτόχρονα την πώληση έως 30 F-35 στην Ελλάδα, (έχει ζητήσει 24) σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα από ξένη χώρα τα τελευταία χρόνια. Οι ίδιοι εξηγούν ότι έγκριση του Κογκρέσου εξαρτάται από την υπογραφή της Τουρκίας για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στον ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η πώληση στην Τουρκία, την οποία η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, καθώς περιλαμβάνει 40 νέα αεροσκάφη και κιτ για τη γενική επισκευή 79 αεροσκαφών του υπάρχοντος στόλου F-16 της Τουρκίας. Επιπλέον, η συμφωνία που εξετάζει το αμερικανικό Κογκρέσο για πώληση στην Τουρκία περιλαμβάνει περισσότερους από 900 πυραύλους αέρος-αέρος και 800 βόμβες.

Πηγή Pronews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.