ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Άσαντ έτοιμος για αμνηστία και επιστροφή των Σύριων προσφύγων

1 min read

Πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στα σύνορα του Λιβάνου για να επιστρέψουν στη Συρία /Αρχείο – © Bilal Hussein/Copyright 2018 The Associated Press. 

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι η κυβέρνηση Άσαντ ετοιμάζεται να εκδώσει αμνηστία για την επιστροφή των εκτοπισμένων Σύριων.

Σύμφωνα με την είδηση του πρακτορείου, ο υπουργός Τοπικής Διοίκησης και Περιβάλλοντος Χουσεΐν Μαχλούφ δήλωσε ότι η επιστροφή των εκτοπισμένων Σύριων αποτελεί προτεραιότητα για το κράτος.

Εκφράζοντας ότι θα παράσχουν ευκολίες, ιδιαίτερα διατάγματα αμνηστίας, για επαναπατρισμούς, ο Μαχρούφ είπε ότι δεν θα φεισθούν προσπαθειών για να επιτρέψουν σε όσους θέλουν να διευθετήσουν την κατάστασή τους και να ακολουθήσουν την ολοκλήρωση του φακέλου συμφιλίωσης.

Στην ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των αντιπροσωπειών του Υπουργείου Συντονισμού Συρίας-Ρωσίας για την επιστροφή των εκτοπισμένων, ο Hüseyin Mahluf ισχυρίστηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία συνεχίζουν να κατέχουν τμήματα του συριακού εδάφους, να λεηλατούν τον πλούτο και τους πόρους της και να εμποδίζουν την επιστροφή των εκτοπισμένων Συρίων.

Σημειώνοντας ότι οι παράνομες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Συρία εμπόδισαν τις προσπάθειες επιστροφής, αναφέρθηκε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Gennady Cedko, υποστήριξε επίσης τον Mahluf.

Μιλώντας στη συνάντηση, ο Υπουργός Εξωτερικών και Ομογενών Δρ. Faysal El Mikdad είπε:

«Το τουρκικό καθεστώς συνεχίζει να υποστηρίζει ανοιχτά τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία και έχει επανειλημμένα κόψει το πόσιμο νερό σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο πολίτες στη Χασάκα».

Ο εμφύλιος πόλεμος που ξέσπασε με την καταστολή των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που ξεκίνησαν με την επίδραση της Αραβικής Άνοιξης στη Συρία το 2011 από το καθεστώς Άσαντ, προκάλεσε το θάνατο σχεδόν 400.000 Σύριων σε 10 χρόνια.

Ένα σημαντικό μέρος των 5,6 εκατομμυρίων ανθρώπων που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω του πολέμου, κατέφυγε στην Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο από αυτούς τους πρόσφυγες είναι παιδιά.

Πηγή: Euronews 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.