ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

O Antoine Fuqua σου προτείνει 5 ταινίες για να δεις στις γιορτές

1 min read

Η λίστα του σκηνοθέτη των Training Day και Magnificent Seven για να μπουν μοναδικά τα Χριστούγεννα.

Έχει την φήμη του σκηνοθέτη με τις καλύτερες σκηνές δράσης στο Hollywood. Θεωρείται πιονέρος στο theme του manhunting και τους διαφορετικούς τρόπους λήψης από πλευρικές και εναέριες κάμερες, όταν την ίδια στιγμή έχει ιδέες για μερικά από τα καλύτερα σενάρια. Γιατί πέρα από το Training Day που μπήκε στην οσκαρική κούρσα και χάρισε στον Denzel Washington το A’ Ανδρικού Ρόλου, έχουμε να θυμόμαστε κι άλλες πετυχημένες ταινίες από  τα χέρια του. Το Equalizer. Το Shooter. Το Brooklyn’s Finest αλλά και το Magnificent Seven. Επίσης το ανέλπιστα υπέροχο Southpaw.

 

Antoine Fuqua

 

Με φόντο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα δώρα και την εβδομάδα αδείας που ευελπιστούμε να έχεις, ακολουθούν οι 6 αγαπημένες ταινίες του Antoine Fuqua που όχι μόνο έχει στην προσωπική του ταινιοθήκη, αλλά επηρέασαν και το σκηνοθετικό του όραμα.

 

Eastern Promises

«Θυμάμαι ακόμη την πρώτη φορά που αντίκρισα τον Viggo Mortensen. Είχε μία από τις πιο gangster συμπεριφορές που είχα δει στον κινηματογράφο. Έδειχνε εθιστικά επικίνδυνος αλλά και τρομαχτικός σε μία από τις καλύτερες ταινίες του Cronenberg. Το έχω στο τοπ των γκανγκστερικών ταινιών μαζί με το Heat του Michael Mann και το Goodfellas».

 

Μean Streets

«Ο Scorsese είναι ο ήρωας μου. Η ταινία βασικά είναι γραμμένη για τις δικές του εμπειρίες. Θυμάμαι την σκηνή με τον Harvey που γονατίζει και προσεύχεται και σκέφτεσαι τον εαυτό σου. Τώρα που έχω συναντήσει και κάμποσες φορές τον Martin, θυμάμαι πως κάποια φορά γύρισε και μου είπε ‘‘Δεν ξέρω αν θα είχα γίνει ιερέας ή γκάνγκστερ’’. Όποιος έχει δει την ταινία καταλαβαίνει ακριβώς τι εννοώ. O Harveyείναι ένας τύπος που προσπαθεί να είναι καλός, αλλά μεγαλώνει σε έναν κόσμο γεμάτο γκάνγκστερς και απατεώνες. Ήταν σπουδαία δουλειά του Scorsese γιατί τότε τα λεφτά που του έδιναν για μπάτζετ, ήταν πολύ προσεγμένα. Και φυσικά ο De Niro. Ο οποίος είναι φαινόμενο και καταντάει αστείο το πόσο καλός μπορεί πράγματι να είναι. Θα μπορούσα να μιλάω ακατάπαυστα για να λέω το πόσο πολύ μ’ αρέσουν και ξεχωρίζουν αυτές οι ταινίες».

 

Τhe Battle of Algiers

«Είναι μία από εκείνες τις ταινίες που απορείς πως μπορούν να δείχνουν τόσο αληθινές. Ήταν από τις πρώτες πολεμικές ταινίες που είδα σε μορφή ντοκιμαντέρ και κάποιες από τις σκηνές της μου έχουν μείνει μέχρι σήμερα στο μυαλό. Επίσης ο GilloPontecovo δεν έκανε πολλές ταινίες και κάθε φορά που την κοιτάζω, αναρωτιέμαι αν γνώριζε τι είδους αριστούργημα δημιουργούσε εκείνη την εποχή».

 

Fences

«Το μόνο πρόβλημα για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Denzel Washington, είναι πως είχε απέναντι του ταινίες όπως το La La Land και το Moonlight. Δυνατές ταινίες. Ειδάλλως είχαμε την τύχη να δούμε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του. Έχει την πειθαρχία και την συγκέντρωση που απαιτείται για να απογειώσει έναν ρόλο. Πιστεύω πως ο August Wilson θα ήταν περήφανος».

 

The Godfather

«To Godfather ανήκει σε εκείνες τις ταινίες που εκτιμάς όλο και περισσότερο όσο μεγαλώνεις. Αλλά είναι ξεκάθαρα όσο πιο γκάνγκστερ μπορεί να γίνει μία ταινία. Αυτό που καταλαβαίνεις όμως όσο μεγαλώνεις, είναι ότι κάποιοι έχουν διαλέξει την δουλειά από την οικογένεια. Είναι μία εικόνα για αυτή τη χώρα, την πορεία της και τις επιλογές που αναγκάστηκαν να κάνουν κάποιοι άνθρωποι που την έχτισαν. Αυτή την ταινία αγαπώ. Και είναι πανέμορφη με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.