ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Μόσχα αρνήθηκε να φύγει παρά τη σύσταση του ρωσικού ΥΠΕΞ

1 min read
  • Για άρνηση του Τζον Σάλιβαν να εγκαταλείψει τη Μόσχα αφότου το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών τού σύστησε να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις, κάνει λόγο σχετικό δημοσίευμα του Axios που έγινε γνωστό τη Δευτέρα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Axios που επικαλείται πηγές με γνώση του ζητήματος, αν η Ρωσία θέλει ο Τζον Σάλιβαν να φύγει από τη Μόσχα, «θα πρέπει να εξαναγκαστεί».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του έχει συστήσει στον Τζον Σάλιβαν «να πάει στην πρωτεύουσά του και να πραγματοποιήσει λεπτομερείς και σοβαρές διαβουλεύσεις εκεί».

Επιπλέον, δέκα Ρώσοι διπλωμάτες εκδιώχθηκαν από τη χώρα και το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι τα μέτρα των ΗΠΑ δεν συμβάλλουν ως προς τα συμφέροντα των λαών των δύο κρατών.

Σε απάντηση των αμερικανικών κυρώσεων, η Μόσχα κάλεσε δέκα Αμερικανούς διπλωμάτες να φύγουν από τη Ρωσία.

Επίσης, ακυρώθηκαν τα βραχυπρόθεσμα ταξίδια υπαλλήλων της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ και η κυκλοφορία τους σε όλη τη χώρα ήταν περιορισμένη, καθώς και το έργο των αμερικανικών κονδυλίων που ελέγχονταν από το Υπουργείο Εξωτερικών και όχι μόνο.

  • Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έχει δηλώσει σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC News ότι ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα «πληρώσει το τίμημα» για φερόμενη παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε καταφατικά όταν ρωτήθηκε αν θεωρούσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν «δολοφόνο».

Ύστερα από αυτό, ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, προσκλήθηκε στη Μόσχα για διαβουλεύσεις με σκοπό την ανάλυση περαιτέρω δράσεων στο πλαίσιο των σχέσεων της Μόσχας με την Ουάσινγκτον.

Κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων στη Μόσχα, ο Ανατόλι Αντόνοφ πραγματοποίησε συναντήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών, τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και με τον σύμβουλο του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.