ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο αμερικανικός στρατός δημοσίευσε κατά λάθος εικόνα μυστικού υπερηχητικού όπλου – Φωτογραφία

1 min read

Κατά λάθος αποκαλύφθηκε στο διαδίκτυο μυστικό υπερηχητικό όπλο του αμερικανικού στρατού αφού ο αξιωματούχος του, Ράιαν ΜακΚάρθι, ανάρτησε σχετικές εικόνες στο Flickr.

Η… ατυχία φαίνεται πως χτύπησε την πόρτα του Ράιαν ΜακΚάρθι, αξιωματούχου του αμερικανικού στρατού, ο οποίος δημοσίευσε στο Flickr εικόνα από ένα μοντέλο μυστικού συστήματος υπερηχητικών όπλων. 

Στη φωτογραφία που εντόπισε ο δημοσιογράφος Στιβ Τριμπλ, ο ΜακΚάρθι στέκεται με έναν άγνωστο σε ένα τραπέζι που καλύπτεται από αντικείμενα, στο πλαίσιο έκθεσης, και ένα από τα οποία φαίνεται να είναι μοντέλο του υπερηχητικού όπλου Long-Range (LRHW), ενός πυραύλου Mach 5 που κατασκευάστηκε από τη Lockheed Martin.

O Ράιαν ΜακΚάρθι μπροστά από αντικείμενο που φαίνεται να είναι μοντέλο του υπερηχητικού όπλου Long-Range (LRHW)

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : FLICKR / HON. RYAN D. MCCARTHYO Ράιαν ΜακΚάρθι μπροστά από αντικείμενο που φαίνεται να είναι μοντέλο του υπερηχητικού όπλου Long-Range (LRHW)

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, ο LRHW έχει σχεδιαστεί ειδικά για να είναι εξαιρετικά ευέλικτος και να πυροδοτείται από φορητούς εκτοξευτές, αλλά, όπως ανακάλυψε το «Aviation Week», μπορεί επίσης να προορίζεται για την επίθεση εχθρικών κινούμενων στόχων.

Ο Τριμπλ του προαναφερόμενου μέσου εξήγησε στο Twitter πώς λειτουργεί το υποτιθέμενο όπλο έτσι όπως το κατανόησε εκείνος: «Φανταστείτε ένα υπερηχητικό βλήμα που διαθέτει (κατά κάποιο τρόπο) ένα ασταθές, πολλαπλών ρόλων σύστημα αέρα σε μια περιοχή στόχου».

Με άλλα λόγια, το όπλο θα χρησιμοποιήσει τη σούπερ ταχύτητά του για να ξεπεράσει τις περιμέτρους της αεροπορικής άμυνας του εχθρού, στη συνέχεια θα αναπτύξει είτε κάποιο είδος υπο-πυρομαχικών, που θα μπορούσαν να αναζητήσουν στόχους, είτε κάποιο είδος συσκευής αναγνώρισης για κινούμενους στόχους και μετάδοσης σχετικών πληροφοριών στο σύστημα εκτόξευσης.

Η μοναδική αναφορά σε αυτό το όπλο που ονομάζεται «Vintage Racer», έχει γίνει σε έγγραφο σχετικά με τον προϋπολογισμό, που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Νέος αγώνας εξοπλισμών

Οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν επί του παρόντος λειτουργικό σύστημα υπερηχητικών όπλων και συνεχίζουν να υστερούν σε σχέση με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Η Μόσχα διαθέτει δύο τέτοια όπλα: το υπερηχητικό σύστημα Avangard και τον βαλλιστικό πύραυλο Kinzhal, ενώ δοκιμάστηκε ακόμα ένας ο οποίος εκτοξεύθηκε από το υποβρύχιο Tsirkon.

Η Κίνα έχει, επίσης, επιδείξει τουλάχιστον δύο υπερηχητικά όπλα: τα Dongfeng 100 και DF-ZF, τα οποία το Πεντάγωνο αποκαλεί WU-14.

Πηγή: Σπούτνικ

Δημοσίευση στα Social Media