ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ντροπή: Στρατιωτικοί πληρώνουν τις στολές από την τσέπη τους

1 min read

Πάνω από πέντε χρόνια στην αναμονή, έχει μείνει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι καθ’ όλο το παραπάνω διάστημα βάζουν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν είδη υπηρεσιακής στολής, που θεωρητικά είναι υποχρεωμένη να τους τα παρέχει η υπηρεσία τους.

Οι στρατιωτικοί σημειώνουν πως, υπάρχουν περιπτώσεις, όπου η εν λόγω χορηγία έχει να γίνει εδώ και 62 μήνες με συνέπεια να επωμίζονται το κόστος οι ίδιοι. ΟΙ παραπάνω θλιβερές διαπιστώσεις περιλαμβάνονται σε έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, που συντάχθηκε με αφορμή απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Βουλή.

Το θέμα έφερε με σχετική ερώτηση ο βουλευτής Λάρισας της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ζητώντας εξηγήσεις. Στην απάντησή του ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί λύση και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το κόστος ενός πλήρους σετ ειδών ένδυσης, για το σύνολο των μονίμων στελεχών του Στρατού Ξηράς, προσεγγίζει ετησίως, τα 11 εκατομμύρια ευρώ, πλέον της ανελαστικής υποχρέωσης ένδυσης και υπόδησης των νεοσυλλέκτων οπλιτών, αξίας περίπου 12,7 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Δημοσίευση στα Social Media