ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Ντου» κουκουλοφόρων στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ [εικόνες]

1 min read

Στο κτίριο όπου στεγάζεται η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 5, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εισέβαλε γύρω στις 12 το μεσημέρι ομάδα 10 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα, προκαλώντας φθορές σε εξοπλισμό.

Τα άτομα, που δήλωσαν ότι κάνουν παρέμβαση υπέρ των κρατούμενων στις φυλακές, κατευθύνθηκαν απευθείας στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, έριξαν υπολογιστές, μια οθόνη τηλεόρασης και χαρτιά από τα γραφεία, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές καταστροφές, ενώ πέταξαν «τρικάκια» με συνθήματα κατά των δημοσιογράφων, αντίστοιχα εκείνων που βρέθηκαν κατά τη χτεσινή επίθεση με έναν τραυματία στις εγκαταστάσεις της δημοτικής τηλεόρασης και του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εξέδωσε χτες το βράδυ ανακοίνωση με την οποία καταδίκαζε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση στις εγκαταστάσεις των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης TV100 και FM100.

«Τέτοιες επιθέσεις στρέφονται ευθέως κατά της ελευθερίας του Τύπου, ενώ η χρήση ωμής βίας από άτομα που διαλέγουν την προστασία της ανωνυμίας για να παραστήσουν τους αυτόκλητους υπερασπιστές δικαιωμάτων είναι μακριά από κάθε αντίληψη για την έννοια της δημοκρατίας. Η ΕΣΗΕΜ-Θ θα καταγγείλει τη συγκεκριμένη επίθεση στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων» υπογραμμιζόταν στην ανακοίνωση.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση