ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νταούλια εντός του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την επόμενη ήττα

1 min read

Οσα διέρρευσαν από τη σύσκεψη, αλλά και συνέβησαν πριν από αυτή, δείχνουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε πήραν το μήνυμα των ευρωεκλογών ούτε θεωρούν ότι οφείλουν να διορθώσουν κάτι ουσιαστικό στην πολιτική και τη συμπεριφορά τους ούτε και ψάχνουν τα πραγματικά αίτια της ήττας τους

Σε εξαιρετικά βαρύ και συγκρουσιακό κλίμα και για περισσότερο από τέσσερις ώρες συνεδρίασε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτίμηση -πέραν της έγκρισης της απόφασης Τσίπρα να αλλάξει την ηγεσία του Αρείου Πάγου στο «και πέντε»- του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

Οσα διέρρευσαν από τη σύσκεψη, αλλά και συνέβησαν πριν από αυτή, δείχνουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε πήραν το μήνυμα των ευρωεκλογών ούτε θεωρούν ότι οφείλουν να διορθώσουν κάτι ουσιαστικό στην πολιτική και τη συμπεριφορά τους ούτε και ψάχνουν τα πραγματικά αίτια της ήττας τους. Ψάχνουν, ωστόσο, τους …υπευθύνους της ήττας ώστε να βγει …λάδι ο πρωθυπουργός και το στενό του επιτελείο, ψάχνουν και με τι θα ενισχύσουν την κινδυνολογία εναντίον της Ν.Δ. και πώς θα «τρομάξουν» τους πολίτες, για να πάνε στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Επισήμως, για τον ΣΥΡΙΖΑ όλα βαίνουν καλώς και ο κ. Τσίπρας πάει για ανατροπή και νίκη στις εθνικές εκλογές. Ακόμα και η φράση «πήραμε το μήνυμα» είναι μία φράση που έχει μείνει κενή περιεχομένου, ενώ στην ενημέρωση που έδωσε χθες η Κουμουνδούρου δεν υπάρχει στοιχείο ουσιαστικής αυτοκριτικής, παρά μόνο η ανάγκη ενίσχυσης της σχέσης με τους πολίτες, γι’ αυτό και αποφασίστηκε ο προγραμματισμός ανοικτών γενικών συνελεύσεων σε όλη την Ελλάδα με συμμετοχή υπουργών και στελεχών.

Ανεπισήμως, ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μεγαλύτερη ήττα στις εθνικές εκλογές και το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει να ενεργοποιήσει τα «αντιδεξιά» αντανακλαστικά της κοινής γνώμης και παράλληλα να «εξαφανίσει» το Κίνημα Αλλαγής προκειμένου να εμφανιστεί ως το μοναδικό αντίβαρο στην «επέλαση» – όπως είναι η λέξη που χρησιμοποιούν μεταξύ τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σκοπεύουν να επικοινωνήσουν- της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανεπισήμως ο Χριστόφορος Βερναρδάκης επιχειρείται να «λιντσαριστεί» πολιτικά από τους ίδιους του τους συντρόφους καθώς τον εμφανίζουν ως το μοναδικό υπεύθυνο για την κακή πληροφόρηση και την παραπλάνηση που δήθεν είχε ο πρωθυπουργός πριν από τις ευρωεκλογές. Ο κ. Βερναρδάκης απάντησε χθες ότι τα περί «απομόνωσης του κ. Τσίπρα είναι… οπερέτα, ενώ εκτίμησε ότι η διαφορά 9,3% που πήρε η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές είναι απίθανο να ανατραπεί στις εθνικές εκλογές, όπως ισχυρίζονται πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.

Ανεπισήμως, οι 53+ αλλά και η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πνέουν μένεα κατά των Νίκου Παππά, Αλέκου Φλαμπουράρη και Παύλου Πολάκη. Του πρώτου και του δεύτερου για τις διασυνδέσεις με την επιχειρηματική ελίτ που όχι μόνο δεν έκρυβαν αλλά διαφήμιζαν ως ένδειξη ισχύος εντός του ΣΥΡΙΖΑ καθ΄ όλο το προηγούμενο διάστημα. Του τρίτου, επειδή -όπως λένε για να αποφύγουν την ταύτιση μαζί του και την πραγματικότητα- δήθεν στιγμάτισε ένα ολόκληρο κόμμα με τη δημόσια συμπεριφορά του.

Ανεπισήμως, τα στελέχη του Μαξίμου επιχειρούν να φορτώσουν την ήττα των ευρωεκλογών αλλά και την ήττα που έρχεται στις εθνικές εκλογές στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον οποίο πολλοί βλέπουν και ως δελφίνο την επομένη της 7ης Ιουλίου ή επικεφαλής της ομάδας που θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει ανοικτά τον κ. Τσίπρα, με άλλο κορυφαίο στέλεχος, νεότερο, να βγαίνει μπροστά. Γι’ αυτό κομματικές πηγές διέρρεαν χθες συντονισμένα ότι ένα από τα αίτια της ήττας των ευρωεκλογών είναι η «υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης», ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των ευρωεκλογών, είχε αναφέρει ως αίτιο της ήττας το ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε τελικά να εφαρμόσει παρά μόνο μερικές δεσμεύσεις από το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, στρέφοντας και τα δικά του προσωπικά βέλη κατά του οικονομικού επιτελείου. Χθες, πάντως, Δραγασάκης και Τσακαλώτος έφυγαν γύρω στις πέντε το απόγευμα από τη συνεδρίαση ενώ αυτή συνεχίστηκε για αρκετή ώρα μετά.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από κυβερνητικές ή κομματικές πηγές λένε ότι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε χθες αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως και την απομάκρυνση δύο εταιριών, από αυτές που συνεργάζονταν με το Μαξίμου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.