ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νότια της Κρήτης το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ»

1 min read

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» (CVN-69) θα βρίσκεται από το Σάββατο στη Μεσόγειο, συνοδευόμενο από 12 πλοία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλανοφόρο θα πλεύσει νοτίως της Κρήτης όπου θα πραγματοποιηθούν κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Στη συγκεκριμένη άσκηση θα συμμετέχουν και τέσσερα ζεύγη F-16 που θα απογειωθούν από το αεροδρόμιο της Σούδας καθώς και τέσσερα F-18 από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη αμερικανική «παρέμβαση» στην κρίση που έχει ξεσπάσει με την Τουρκία και έχει συμβολικό χαρακτήρα.

Όπως έγινε γνωστό, το αεροπλανοφόρο θα διέλθη από τη διώρυγα του Σουέζ.

Το USS Dwight D. Eisenhower, όπως είναι ολόκληρη η ονομασία του μπορεί να φέρει έως 90 πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και έχει πλήρωμα 5.600 ατόμων.

Την ίδια ώρα και μια γαλλική φρεγάτα, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο πλέει στα ανοιχτά της Λάρνακας.

Παραμένει στην Αττάλεια το Oruc Reis

Υπενθυμίζεται πως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis παραμένει στον κόλπο της Αττάλειας, με δύο φρεγάτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες.

Πρόκειται για το πλοίο που θα διεξαγάγει τις έρευνες στην περιοχή που ορίζει η NAVTEX της Άγκυρας, ανάμεσα στο Καστελόριζο, τη Ρόδο και την Κύπρο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.