ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νοθευμένο καύσιμο αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία Καμία ένδειξη δολιοφθοράς διαβεβαιώνει ο ΥΕΘΑ

1 min read

Σε 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο διαπιστώθηκε ότι ανεφοδιασμός τους έγινε με ακατάλληλο καύσιμο, γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, με θέμα «Νοθευμένο καύσιμο αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία».

Για το περιστατικό, που έλαβε χώρα την 29η προς 30ή Ιανουαρίου 2020, διατάχθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες ανεφοδιασμού, πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε στην απάντησή του ότι «από τη διερεύνηση του περιστατικού, στο πλαίσιο της ΕΔΕ, δεν προέκυψαν στοιχεία ή ενδείξεις δολιοφθοράς».

«Από το πόρισμα της διενεργηθείσας ΕΔΕ, προέκυψε ότι στα εν λόγω πτητικά μέσα πραγματοποιήθηκε τροφοδοσία καυσίμου από δεξαμενή στην οποία διαπιστώθηκε πρόβλημα του συστήματος αποστράγγισης, με αποτέλεσμα να αντληθεί και ποσότητα νερού από τη δεξαμενή», όπως διευκρίνισε, περαιτέρω.

πηγη onalert

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.